Olemme Facebookissa!

10.03.2016 Vuoden ensimmäinen näki päivänvalon vauhdilla

– Onneksi lähdettiin kotoa hyvissä ajoin. Sairaalan käytävillä piti jo laittaa juoksuksi ja synnytyssalissa oltiin 35 minuuttia, kertaavat Kaisa ja Mikko Männistö vuoden ensimmäisen punkalaitumelaisen vauvan syntymää.

Vaikka kuluvan vuoden ensimmäisen vauvan synnytys kirjattiin sairaalassa termillä ”syöksy”, nukkui pieni poika rauhallisesti maanantaina iltapäivällä isä-Mikon itsensä rakentamassa kehdossa. – Hyvin rauhallinen poika hän on ja arki on alkanut hyvin. Öitä ei ole tarvinnut valvoa, vanhemmat toteavat tyytyväisinä.


Strategisilta mitoiltaan Männistön perheen vauva oli syntyessään 26.2. painoltaan 3640 grammaa, pituutta löytyi 49 senttiä. Synnytys tapahtui Porissa keskussairaalassa.


– Punkalaitumen sijainti on mukava, koska synnytyspaikan voi valita useammasta vaihtoehdosta. Olin kuullut, että Porissa olisi rauhallisempaa kuin Tampereella. Siellä olikin uudet tilat, kiireetön tunnelma ja mukavat kätilöt. Porista jäi hyvä kuva, Kaisa kiittelee.


Kaisankodilla lähihoitajana työskentelevä Kaisa on tällä hetkellä äitiyslomalla ja maanrakennusalan yrittäjänä toimiva Mikkokin on viikon mittaisella isyysvapaalla. Männistön suvussa yrittäjyys on tuttua jo neljässä polvessa. – Jos hyvä tuuri käy, pojasta tulee sitten viidennen sukupolven yrittäjä. PR-arvon hän näyttää ainakin tuntevan, kun heti lehteen pääsee, Mikko naurahtaa.


Kotona perheen uuteen jäseneen totuttelee myös ekaluokkalainen isosisko Maija. – Pikkuveli vaikuttaa kivalta, Maija tuumii. Vaipanvaihtoon hän ei kuitenkaan vielä uskalla lupautua.


Kotipaikkakuntaansa Männistöt pitävät lapsi- ja vauvaperheen näkökulmasta hyvänä. – Lapsille on Punkalaitumella kivasti toimintaa. Vuorotyötä tekevänä toivon, että kunta järjestää kattavasti vuorohoitoa lapsille jatkossakin. Kaikilla ei ole isovanhempia lapsia hoitamassa, Kaisa pohtii.


– Vaikka kyllä Mauri-pappa jo on lupaillut pojan keväällä viedä Tampereelle Mansen Mörinöihin makkaraa ja lettuja syömään, Mikko paljastaa hymyssä suin.

Evästeet