Olemme Facebookissa!

01.06.2017 Hoivakiinteistöjen vuokraamisen valmistelu käynnistyy

Punkalaitumen kunnanhallitus hyväksyi maanantaina pitämässään kokouksessa Med Group Oy:n 17.5. päivätyn vuokratarjouksen Pakarin alueen hoivakiinteistöjen Kaisankodin, Toukolan, Hilman ja Matin sekä Saimikodin vuokraamiseksi 15 vuoden ajaksi ensi vuoden alusta alkaen. Samalla hallitus valtuutti kunnanjohtaja Jyrki Moilasen valmistelemaan vuokrasopimuksen liitteineen kunnanhallituksen käsittelyä varten.

Kunnanhallituksen päätöksellä Punkalaitumen kunta pyytää Sastamalan kaupunkia aloittamaan valmistelun Pakarin hoivakiinteistöjen henkilöstön siirtämiseksi liikkeenluovutuksen periaatteiden mukaisesti Med Group Oy:lle. Samalla Sastamalan kaupunkia pyydetään valmistelemaan palvelusetelien käyttöönotto vanhusten ja vammaisten asumispalveluille ja valmistelemaan tarvittavat muutokset yhteistoiminta-alueen palvelusopimukseen molempien kuntien valtuustojen päätettäväksi.


Valmisteilla olevasta muutoksesta päätettiin pyytää lausunnot Punkalaitumen vanhusneuvostolta, Yhteistoiminta-alueen vammaisneuvostolta sekä henkilöstön ammattiliittojen edustajilta Superilta, Tehyltä, JHL:ltä ja Jytyltä. Lausunnot on pyydetty toimittamaan kuntaan 20.6. mennessä.


– Prosessi tulee kestämään pitkälle syksyyn mutta koen, että puoli vuotta on riittävä aika sen läpiviemiseen. Kunnanhallituksen hyväksymän tarjouksen pohjalta aloitetaan nyt vuokrasopimuksen valmistelu, toteaa kunnanjohtaja Jyrki Moilanen.


– Ei jälkijunassa


Perussuomalaisten varapuheenjohtajakilpaan valmistautuva kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti pitää kunnanhallituksen päätöstä hyvänä. – Kokonaisuudessa tämä on parempi vaihtoehto. Soteuudistuksen mukana tulee pelko terveysaseman säilymisestä. Toiveissa on, että Med Group Oy voisi tarjota myös näitä palveluita punkalaitumelaisille.


– Tällä päätöksellä myös Sastamalan kaupunki lähtee valmistelemaan hoivakiinteistön henkilöstön siirtämistä. Vaikka kaikki menisi ”pykäläänsä” on syksy pitkällä ennen kuin lopullinen palvelu-sopimus voidaan käsitellä molemmissa valtuustoissa, Prihti arvioi.


Hänen mukaansa tehty päätös antaa hyvät lähtökohdat lähipalveluiden turvaamiseen Punkalaitumella. – Elinvoimaisessa kunnassa on lähipalveluiden toimittava. Emme voi jäädä odottamaan, miten maakunnan liikelaitos tulisi palvelut tuottamaan. Naapurikunnista Urjala on jo yksityistämisratkaisuun päätynyt. Jälkijunaan ei kannata jäädä, toteaa Ari Prihti.

 

Evästeet