Olemme Facebookissa!

01.12.2016 Talven tuntua torin Joulunavauksessa

Tanssikoulun nuoret toivat iloiset jouluterveiset torin Joulunavaukseen sunnuntaina.
Maahan satanut lumi ja hyytävä pohjoistuuli toivat talven tuntua Punkalaitumen Joulunavaukseen sunnuntaina. Aamuyöllä nurin ajettu joulukuusikin ehdittiin päivän aikana nostaa pystyyn jouluvalojen sytyttämistä varten. Väkeä torilla oli runsaat parisen sataa.

Joulunavaus alkoi seurakunnan tervehdyksellä, jonka esitti kirkkoherra Irina Kaukinen. – Elämme vuoden pimeintä aikaa, mutta ympäristössämme tapahtuu kuitenkin päinvastainen ilmiö: enemmän näkyy valoa. On kynttilöitä, lyhtyjä sekä jouluvaloja aidoilla, puissa, talojen räystäillä ja ikkunoita koristamassa. Joulu muistuttaa jo itsestään.


– Kristityt alkoivat aikoinaan viettämään vuoden pimeimmän ajan juhlaa, koska he ajattelivat, että Jumalan kirkkaus ilmestyy meille keskellä kaikkein pimeintä hetkeä, kaikkein synkintä aikaa. Tuota joulun lähestyvää kirkkautta kuvaavat kirkoissa neljänä sunnuntaina ennen joulua syttyvät adventtikynttilät. tänään niistä syttyi ensimmäinen, Kaukinen kuvaili.


Hän paljasti oman adventtikalenterinsa olevan ajatuskalenteri. – Tälle päivälle avautui luukusta seuraava miete: Yhden kynttilän liekki -siinä kaikki valo. Tänä vuonna voisimme kehittää tuota ajatusta niin, että mitä jos sinä ja minä olisimme toisillemme valoina, kynttilöinä ja lamppuina. Toivona toisillemme niissä hetkissä, joissa ympärillä on vain pimeä yö ja musta pakkanen. Veisimme valoa ja lämpöä sellaisen ihmisen luokse, joka sitä kipeimmin tarvitsee.


Jouluista ohjelmaa torilla esittivät Tanssikoulu Tanssin Tahdin punkalaitumelaisoppilaat Elisa Ahosen johdolla. Iloiset tanssit saivat myös yleisön lämmittelemään jammailun merkeissä. Punkalaitumen Mieskuoro toimi joululaulujen esilaulajan. Joulunavauksen juonsi Aki Mikkola.


Joulunavauksessa oli mukana myös torikauppiaita. Punkalaitumen Maatalousnaiset tarjoilivat perinteiseen tapaan joulupuuroa ja Jessican väki glögiä ja pipareita.


Joulupukki saapui Joulunavaukseen varsin trendikkäästi mopoautolla. Kuljettajana toimi Markus Nihti. – Porot eivät suostu näin vähällä lumella vetämään rekeä ja pukki ajatteli, että mopoauto olisi nykyaikaa.


Tuttuun tapaan joulupukki tarjoili lapsille karamelleja ja kuunteli myös lahjatoiveita. – Kyllä lapset Punkalaitumella kilttejä ovat mutta nuoriso taitaa olla vähän törttöillyt, joulupukki tuumi.


Punkalaitumen Naisyrittäjien yhdistyksen järjestämissä arpajaisissa lunastamatta jäivät arvat: valkoinen N56 ja vihreävalkoraita S73. Voitot voi noutaa Katariinasta.


Perhe- ja koulutuspalvelut keskiöön


Joulunavauksessa puhunut kunnanjohtaja Jyrki Moilanen nosti esiin kunnassa ensi vuodelle suunnitellut investoinnit lapsiin ja nuoriin. – Tavoitteena on, että ensivuoden aikana rakennamme uuden päiväkodin noin 50 lapselle sekä aloitamme koulun rakentamisen yläkoulun ja lukion käyttöön noin 160 nuorelle. Näillä päätöksillä pidämme huolta siitä, että Punkalaidun on haluttu asuinpaikka lapsiperheille, ja että lapsemme saavat hyvät lähtökohdat elämäänsä.


Hän huomioi myös, että uusi maakunta- ja sotelaki toteutuessaan tarkoittavat sitä, että kunta keskittyy jatkossa etenkin huolehtimaan kuntalaisten perhe- ja koulutuspalveluista, kirjastopalveluista, kaavoituksesta, rakentamisen luvista, sekä kehittämään kunnassa toimivien yrityksien toimintaedellytyksiä niin, että työpaikat kunnassa säilyvät.


– Näemme maakunta- ja sotelakiluonnoksessa useita epäkohtia kunnalle, mutta hyvänä puolena tulevassa laissa on, että terveyspalveluiden kustannuksien siirtyessä valtion leveille harteille, niiden kustannusten muutokset eivät enää tulevaisuudessa heiluttele kuntamme taloutta vaan saamme taloudenpitoomme lisää vakautta ja ennakoitavuutta, Moilanen totesi.


Hän muistutti myös kuntalaisia käyttämään joulun alla kotikunnasta löytyviä kaupallisia palveluita. – Joulun aika on tärkeä myynnin aika myös omille kauppaliikkeillemme Punkalaitumella. Kun teemme joulun ajan ostoksiamme, niin suositaan paikallisia liikkeitämme jolloin varmistamme, että meillä on täällä hyvät ostosvalikoimat myös tulevaisuudessa.

 

Evästeet