Olemme Facebookissa!

04.02.2016 Lähikauppa lopettaa Siwan, Salessa yt-neuvottelut

Julisteet Siwan ovessa ja ikkunassa kertovat loppuunmyynnin alkamisesta. Liike sulkeutuu vielä kuluvan kuun aikana.
Suomen Lähikauppa on tehnyt päätöksen Punkalaitumella toimivan Siwan myymälän sulkemisesta. Satakunnan Osuuskaupan omistaman Sale Punkalaitumen henkilöstölle on 29.1.2016 annettu neuvotteluesitys, jonka pohjalta käynnistyvät yt-neuvottelut.

– Punkalaitumen Siwa on ollut kannattamaton, joten se lopetetaan, vahvistaa Suomen Lähikauppa Oy:n viestintäjohtaja Jaana Huttunen.


Huttunen ei vielä maanantaina tiennyt Siwan tarkkaa sulkemispäivää. Helmikuun kuluessa liike kuitenkin sulkeutuu. – Sulkeminen ei liity siihen, että Kesko ostaa Suomen Lähikaupan, vaan on meidän normaalia prosessiamme, jossa kannattamattomia myymälöitä suljetaan.

– Kannattamattomaan kauppaan kohdennetaan ensin toimenpiteitä, joilla kannattavuutta pyritään parantamaan. Kun nämä konstit on käytetty, on lopettamispäätös pakko tehdä. Kivaahan se ei tietenkään ole, Huttunen sanoo.


Siwan neljän työntekijän kanssa on Huttusen mukaan käyty neuvotteluja heidän sijoittamisestaan muihin Lähikaupan myymälöihin. – Suurimmalle osalle on töitä löytymässä.

 

Salessa etsitään kannattavaa yhtälöä

 

Satakunnan Osuuskauppa harkitsee Punkalaitumella liiketoimintajärjestelyitä, joilla voi toteutuessaan olla henkilöstöön kohdistuvia vaikutuksia. – Lopulliset päätökset tehdään yt-neuvottelujen jälkeen. Vaihtoehtoja on monenlaisia, toteaa Satakunnan Osuuskaupan market- ja tavaratalokaupan toimialajohtaja Jussi Kaartinen.


Kaartinen sanoo Satakunnan Osuuskauppa etsivän Salen osalta kaupallisesti kannattavaa yhtälöä. – Myös toimintaympäristön muutosta täytyy tarkastella.


Salen myymälässä työskentelee tällä hetkellä viisi henkilöä. Sale Punkalaitumen liiketoiminnan uudelleen järjestelyt johtuvat Kaartisen mukaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä.


Yt-neuvotteluprosessi jatkuu varsinaisella yhteistoimintaneuvottelulla 8.2.2016.

Evästeet