Olemme Facebookissa!

05.01.2017 Ämäpärirummutus ja ilotulitus johdattelivat juhlavuoteen

Jari Kantonen veti rytmikkään ämpärirummutuksen liikuntahallilla yleisön avustaessa sadalla Vanttilan Muovin lahjoittamalla ämpärillä.
Suomi 100 -juhlavuosi otettiin Punkalaitumella vastaan rytmikkään ämpärirummutuksen ja komean ilotulituksen saattelemana. Kunta järjesti liikuntahallilla uudenvuodenjuhlan, jossa runsaan parin sadan hengen yleisö pääsi nauttimaan mm. nuorten tekemästä juhlarunosta ja näki kunnan uuden markkinointivideon.

Uudenvuodenjuhla liikuntahallilla aloitettiin nostamalla malja Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Tätä ennen kunta oli tarjonnut kahvit ja leivokset vieraille. Tilaisuuden juhlavuutta lisäsi se, että vieraat vastaanottivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Outi Uusi-Kouvo ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti.


Kunnan puheenvuoron juhlassa käyttänyt kunnanjohtaja Jyrki Moilanen kävi läpi taakse jäänyttä vuotta ja suuntasi katsetta myös alkaneeseen juhlavuoteen. Onnistumisiksi vuonna 2016 Moilanen kirjasi maahanmuuttajien kotouttamisesta saadun ETNO-palkinnon, biokaasulaitos-hankkeen, keskustan elävöittämisen sekä PunkaFestin.


– ETNO-palkinto ei tullut sattumalta vaan se on tunnustus vuosikausien systemaattisesta työstä sekä kuntalaisten avoimesta suhtautumisesta maahanmuuttajiin, jotka ovat ansainneet paikkansa yhteisössämme käymällä koulua, opiskelemalla ja tekemällä työtä paikallisissa yrityksissä. Uskon, että maahanmuuttajien kautta olemme myös me kantaväestö oppineet lisää suvaitsevaisuutta ja kansainvälisyyttä.


Biokaasulaitos-hankkeen Moilanen näki tuloksena useiden vuosien työstä, jossa kunta on toiminut alullepanijana. Laitumen Pallo ry:lle hän puolestaan jakoi kiitosta PunkaFestistä. – Kaikki meni tapahtumassa nappiin. Oli hyvät esiintyjät, positiivinen yleisö, onnistuneet järjestelyt ja hyvä sää suosi tätä kokoperheen musiikkitapahtumaa. Tapahtuma myös onnistui taloudellisesti, mikä on todella hieno saavutus.


Suomi 100 -juhlavuonna Punkalaitumella on Jyrki Moilasen mukaan edessä monia suuria päätöksiä. – Uuden koulun ja päiväkodin rakentamisen myötä kunta on käyttämässä historiallisen paljon rahaa lasten ja nuorten hyväksi. Uudet investoinnit lastenhoitoon ja nuorten koulutukseen ovat asioita, jotka varmistavat Punkalaitumen vetovoiman myös tulevaisuudessa lapsiperheiden asuinpaikkana.


Myös sote-uudistus vaikuttaa kuntaan. – Suomen historian laajimman lakipaketin hyväksyminen keväällä eduskunnassa sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä tulee myös vaikuttamaan meillä paikallisessa päätöksenteossa, kun selvitämme lakien vaikutusta palveluihimme ja sitä miten voimme parhaiten varautua tuleviin muutoksiin, Moilanen totesi.


– Suomessa muuttoliike keskittyy muutamaan suurimpaan kaupunkiin ja tämä aiheuttaa asukasmäärän vähenemistä pienemmissä kunnissa, jotka eivät ole aivan suurten taajamien kupeessa. Näin myös meillä Punkalaitumella, jossa keskeinen tulevaisuuden haasteemme on asukasmäärän väheneminen. Tähän haasteeseen tulemme hakemaan erilaisia ratkaisuja tulevana vuonna.


Yksi kunnan keinoista on Moilasen mukaan markkinointi, jonka tukemiseksi uudenvuodenjuhlassa julkaistiin Punkalaitumen kunnan uusi markkinointivideo. Se tulee löytymään myös kunnan uusittavilta nettisivuilta.


Rytmiä ja räiskettä


Liikuntahallilla suurimmat aplodit keräsi nuorisovaltuuston toimesta laadittu nuorten juhlaruno. Sen esittivät Otso Poutala, Otto Takku, Laura Pakarinen ja Markus Nihti. Runossa tuotiin esiin nuorten näkökulma Suomeen ja Punkalaitumeen. Runo julkaistaan ensi viikon numerossa.


Nuorten puolesta puheenvuoron käyttänyt Markus Nihti totesi nuorten olevan Punkalaitumella tyytyväisiä. – Punkaitumella satsataan nuoriin nyt ja toivottavasti myös tulevaisuudessa. Täällä on turvallinen ja tasapainoinen ympäristö kasvaa aktiiviseksi kansalaiseksi. Erityisesti harrastusmahdollisuudet ovat nuoren näkökulmasta mitä parhaimpia, täällä pystyy harrastamaan yhtä sun toista monipuolisesti.


– Näin nuorena ei voi käsittää sitä, minkälaisen työn sotaveteraanit ovat itsenäisyyden eteen tehneet. Ei voi kuin kiittää ja olla ylpeä siitä, että saa käyttää suomenkieltä ja ripustaa lipputangon päähän siniristilipun, Markus Nihti kuvaili.


Punkalaitumen Mieskuoro lauloi liikuntahallilla dir.mus. Pauli Ahvenuksen johdossa laulun ”Isänmaalle”. Tilaisuuden lopuksi Maamme-laulu kajahti komeasti. Liikuntahallin juhlan juonsi nuorisovaltuuston puheenjohtaja Linda Lähdeniemi.


Ennen kunnan tarjoamaa ilotulitusta siirryttiin liikuntahallin pihaan, jossa yleisö pääsi rummuttamaan sadalla Vanttilan Muovin lahjoittamalla muoviämpärillä Jari Kantosen johdolla. Rytmikkään esityksen päätteeksi Kuva-Tuvan Markku Poutala lähetti Vartiolan mäeltä matkaan kymmenisen minuuttia kestäneen ilotulituskimaran, jota yleisön kelpasi ihailla.

 

Evästeet