Olemme Facebookissa!

07.09.2017 Kunta ostamassa kymmenen hehtaarin maa-alaa Kanteenmaasta

Punkalaitumen kunta haluaa kaavoittaa Kanteenmaan alueelle teollisuusaluetta. Suunnitteilla olevan kymmenen hehtaarin kaupan jälkeen kunnan omistuksessa on 19 hehtaaria maata valtatie 2:n ja Kanteenmaantien risteyksen tuntumassa.
Punkalaitumen kunnanhallitus hyväksyi maanantaina suunnitelman, jolla kunta ostaisi Kanteenmaasta kymmenen hehtaarin suuruisen maa-alueen maatalousyrittäjä Juha Kouvolta. Kauppahinta olisi 200 000 euroa eli 20 000 euroa hehtaarilta. Kaupan toteutumisesta päättää kunnanvaltuusto.

Kaupan kohteena oleva maa-alue on kahdessa osassa. Toinen alue sijaitsee rakenteilla olevan biokaasulaitoksen itäpuolella, toinen pohjoispuolella.


Pirkanmaan maakuntakaavassa 2040 valtatie 2:n ja Kanteenmaantien risteysalueella on merkintä teollisuus- ja varastoalueelle. Alue ulottuu valtatie 2:sta noin 500 metriä Kanteenmaantien suuntaisesti ja noin 300 metriä leveänä tien länsipuolella sekä 400 metriä leveänä tien itäpuolella.


– Kunnan näkökulma on laajentaa maaomistustaan Kanteenmaassa järkeväksi kokonaisuudeksi, jotta alue voidaan kaavoittaa teollisuuden tarpeisiin, kertoo kunnanjohtaja Jyrki Moilanen.


Tällä hetkellä kunta omistaa Kanteenmaassa 12 hehtaaria maata, josta yhteensä noin kolme hehtaaria on vuokrattu Punkalaitumen Bioenergiayhtiölle ja Suomalaiselle Energiaosuuskunnalle. – Vuokraamatta on yhdeksän hehtaaria ja mikäli kymmenen hehtaarin kauppa toteutuu, on meillä hyvän kokoinen alue kaavoitettavaksi, Moilanen toteaa.


Moilasen mukaan Kanteenmaan alueesta on tullut muutamia kyselyitä yritystoiminnan aloittamiseksi. – Kanteenmaa on Punkalaitumella logistiikan näkökulmasta kaikista mielenkiintoisinta aluetta. Toivottavasti rakenteilla oleva biokaasulaitos lisää alueen vetovoimaa ja kerää ympärilleen muutakin alan toimintaa.


– Pitkän aikavälin sijoitus


Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti (ps.) pitää Kanteenmaan maanhankintasuunnitelmia pitkän aikavälin sijoituksena. – Tämä on elinkeinoelämän kehittämistä, joka jakautuu usealle vuodelle. Kyseessä on pitkän aikavälin sijoitus kunnan elinvoimaan ja hyvinvointiin.


– Kunnan strategiaan maakauppa sopii hyvin. Nyt vain jokaisen on tehtävä töitä, että alueelle saadaan yritystoimintaa. Siitä seuraa kaikille yhteistä hyvää, Prihti korostaa.


Hän on varovainen arvioimaan sitä, milloin Kanteenmaan alueelle voisi nousta uutta yritystoimintaa. – Kyllä siihen puolitoista, kaksi vuotta varmaan kuluu. Rakenteilla oleva biokaasulaitos toimii tietysti hyvänä esimerkkinä alueen rakentumiselle.

 

Evästeet