Olemme Facebookissa!

10.11.2016 Korkeakouluopiskelijat muistuttivat yhteisestä aarteesta

Maria Kultanen neuvoi Kaapo Korhosta paperilennokin taittelussa Tempaus2016 -päivän oppitunnilla Keskuskoululla, jolla korkeakouluopiskelijat halusivat kohottaa peruskoululaisten oppimismotivaatiota ja muistuttaa perusopetuksen tärkeästä roolista Suomessa.
Muun muassa Tampereen teknillisen yliopiston ja Aalto-yliopiston opiskelijat jalkautuivat peruskouluihin 31.10 ja 1.11. Tempaus2016 –tapahtumassa. – Me korkeakouluopiskelijat haluamme tempauksella muistuttaa siitä, millainen ”aarre” peruskoulu suomalaisille on, kertoo Keskuskoululla kaksi oppituntia pitämässä käynyt teekkari Maria Kultanen.

Kultasen mukaan opiskelijat ovat huolissaan siitä, että viime aikoina peruskoululaisten oppimismotivaatio ja –tulokset ovat olleet laskussa. – Tempauksella pyrimme sytyttämään oppimisen iloa ja riemua.


Keskuskoululla Maria piti oppitunnit 5. ja 6. luokkien oppilaille Kids Try Science –teemalla. Oppilaat pääsivät rakentamaan pienen teoriapohjustuksen jälkeen erilaisia paperilennokeita. Oppilaat pääsivät vastaamaan myös siihen, mikä on tärkein heidän koulussa oppimansa asia ja pohtivat, millaista opetus on 25 vuoden kuluttua ja mitä he itse neljännesvuosisadan jälkeen aikuisina tekevät.


– Huoli oppimistuloksien heikentymisestä on todellinen. Se näkyy korkeakouluissa asti matematiikan tuloksien laskuna, Maria sanoo.


Punkalaitumelta kotoisin oleva teekkari pääsi tempauspäivänä tutustumaan myös vanhaan kouluunsa. – Päällisin puolin Keskuskoulu näyttää samalta, kuin itseni ollessa koululainen. Henkilökuntakin on pitkälti samaa. Suurin ero on siinä, että teknologiaa on otettu käyttöön opetuksessa, Maria tuumii.


Maanantaina 6. luokan oppituntia valvonut musiikin tuntiopettaja Outi Koivuniemi oli tyytyväinen korkeakouluopiskelijoiden tempauksesta. – Tosi hyvä, että aiheeseen tartutaan ja näin kiinnostavalla tavalla. Erityisen mukavaa on, että saimme kouluun nuoren, tekniikka-alaa opiskelevan naisen.

Evästeet