Olemme Facebookissa!

10.12.2020 Lukio menestyi jälleen

Rehtori Arto Asa iloitsee siitä, että Punkalaitumen lukio on jälleen pärjännyt vertailuissa.
Kakkua ei rehtori Arto Asa lupaa, mutta kovasti hän kuitenkin iloitsee kuultuaan luotsaamansa lukion jälleen pärjänneen STT:n lukiovertailussa. Kymmenestä Pirkanmaan kärkilukiosta Punkalaitumen lukio ylsi viidenneksi.

– Jo kolmatta vuotta olemme pärjänneet näissä vertailuissa sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Hyvin pystyy näkemään, millainen kehitys peruskoulun päättämisestä yo-kirjoituksiin asti on oppilaalla ollut. Onhan se niin, että pienissä yksiköissä opettajat pystyvät seuraamaan oppilaidensa kehitystä ja tukemaan heitä.

 

Mukava on menestyä, oletusarvo se ei kuitenkaan ole. Pärjääminen on Asan mukaan aina yhteistyötä. – Suurin työ menestymisessä on aina opiskelijalla itsellään, mutta kyllä opettajatkin töitä paiskivat. Myös vanhemmilla on erityinen tehtävä, jotta oppilas jaksaa koko koulun läpi. Koulun käyminen on rankkaa työtä, muistuttaa rehtori.

 

Isoon joukkoon mahtuu monenlaisia oppijoita, erilaisia tavoitteita. Osa haluaa ylioppilaaksi, osa haluaa menestyä ja saada mahdollisimman korkeat arvosanat.

 

– Huikeita, yksittäisiä kasvutarinoitakin olemme saaneet olla todistamassa. Lukioomme pääsevät kaikki ja on ollut sellaisiakin tulijoita, joiden peruskoulun päättötodistuksen mukaan ei olisi voinut ajatella yltävän ylioppilaiksi. Hienoja tuloksia on kuitenkin saatu yhdessä aikaiseksi ja ylioppilaslakki päähän.

 

Suomen Tietotoimisto vertaa toisiinsa lukiopaikan vastaanottaneiden sisääntulokeskiarvoja ja yo-tuloksia. Tuoreimpia ylioppilastuloksia verrataan kolme vuotta aiempiin sisääntulokeskiarvoihin. Muuttujissa käytetään koulukohtaisia keskiarvoja. Tarkastelussa on mukana neljä pakollista yo-koetta. Vertailun tulokset osoittavat, kuinka arvosanat ovat muuttuneet lukion aikana. STT on tehnyt lukiovertailunsa syksystä 2012 lähtien.

 

Hanna-Mari Kamppikoski

Evästeet