Olemme Facebookissa!

12.07.2018 Eläkeliiton kesäjuhla täytti Särkän

Eläkeliiton Punkalaitumen yhdistyksen kansantanssiryhmä esitti Särkässä yli 300 päiselle yleisölle useita tansseja.
Eläkeliiton Punkalaitumen yhdistys järjesti Särkässä perinteisen kesäjuhlansa 3.6. Satakunnan piirin ja naapuripiirien alueilta juhlaan osallistui pitkälti yli 300 ikäihmistä, jotka saivat nauttia niin hyvästä ruoasta kuin runsaasta ohjelmastakin.

Vieraat Särkkään toivotti tervetulleiksi EL-Punkalaitumen puheenjohtaja Hilkka Välläri. Hän kertoi isäntäyhdistyksen toiminnasta ja nosti erityisesti esiin meneillään olevan Digiapu-projektin, jolla eläkeläisille opetetaan käytännön taitoja mm. tietokoneiden ja mobiililaitteiden käytössä.


Ennen varsinaisen juhlan alkua vieraat pääsivät nauttimaan Eino Kokon laittamasta maittavasta lihakeitosta tykötarpeineen. Täysin vatsoin olikin sitten mukava istahtaa nauttimaan ohjelmasta, joka olikin varsin runsas.


Pirjo Sundströmin ohjaama kansantanssiryhmä aloitti ohjelman esittämällä useita tansseja. Ryhmää säesti haitarilla Tarmo Karhunen ja avustajana oli myös Eläkeliiton lauluryhmä.


Yksinlaulua esittivät sekä Eläkeliiton viime vuoden karaokemestari Kaija Pietilä sekä Ilkka Salmia. Heitä molempia säesti haitarilla Jussi Henttonen. Pietilä ja Henttonen vastasivat myös kesäjuhlan lopuksi järjestettyjen tanssien musiikista. Lavalle nousivat myös Retrotytöt, jotka lauloivat mm. ensiesityksenä Aila Hietalan sanoittaman Vehkajärvi-laulun.


Runonlausuntaa esitti Marja-Liisa Kankaanpää. Yleisön suupielet ylöspäin sai myös Salme Törmä, joka punkalaitumen murteella kävi etsimässä sulhastaan Aarettia. Samoilla asioilla oli myös Marjatta Salonen Iso-Iitana, jonka solttupoikasulhasena hääräili Reijo Rantanen.


Juhlapuheen Särkässä piti Eläkeliiton Satakunnan piirin uusi puheenjohtaja Heimo Hanhilahti kertoen piirin ajankohtaisista asioista ja lähitulevaisuuden tapahtumista. Hän otti kantaa myös pitkissä kantimissa olevaan sote-uudistukseen.


– Ikäihmisten kannalta tärkeää on, että sote-palvelut toimivat niin siirtymäaikana kuin uudistuksen jälkeenkin, ja että palveluiden laatu ja sijoittuminen ovat kohdillaan. Eläkeliitto tulee tekemään aktiivisesti työtä, jotta ikäihmisten näkemykset otetaan huomioon, Heimo Hanhilahti korosti.

 

Evästeet