Olemme Facebookissa!

14.07.2016 Yhteisöllisyyttä Järvelässä

Vehkajärveläiset kerääntyivät viettämään kesäistä alkuiltaa Järvelään.
Vehkajärven suojeluyhdistys järjesti viime lauantaina vehkajärveläisten yhteisen kesätapahtuman Järvelässä. Tapahtuman ohjelmassa oli niin tikanheittoa, Punkalaitumen VPK:n alkusammutus koulutusta kuin musisointiakin.

Vehkajärvellä Järvelän tapahtumassa mökkiläiset kuin järven ympärillä asuvatkin ihmiset saivat nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä hyvässä hengessä. Väkeä paikan päällä oli reilusti ja vierailijat saivat varmasti paljon uusia tuttavuuksia tapahtumasta.

 

– Keväällä ajattelimme Vehkajärven suojeluyhdistyksen kanssa, että järjestämme vaihteeksi mökkiläisten yhteisen tapahtuman, sillä mökkiläiset ovat koko järven a ja o. Tämä on tällainen vapaamuotoinen tapahtuma, jossa on paljon vapaata aikaa tutustua ja seurustella, kertoo Vehkajärven suojeluyhdistyksen puheenjohtaja Jorma Oinaanoja.

 

Vehkajärven rannalla mökkiläisiä on monelta eri suunnalta: muun muassa Helsingistä, Lohjalta, Porista ja jopa ulkomailta asti.

 

Tapahtuma alkoi Loimaan puhallinorkesterin saapuessa lautalla Järvelän rantaan ja Oinaanoja lausuessa tervetulosanat paikalle saapuneelle väelle.

 

– On mukavaa, että olette kaikki saapuneet paikalle. Ajattelimme järjestään jonkinlaisen tapahtuman järven asukkaille ja tulimme tänne luontoon, oleellisesti järven rannalle, sanoi Oinaanoja alkusanoissaan.

 

Oinaanojan tervetulotoivotuksen jälkeen Punkalaitumen VPK sai vuoron näyttää paikalle saapuneelle yleisölle pintapelastusnäytöksen sekä ohjeistaa alkusammutuksessa. Musisoinnista tapahtumassa vastasi puhallinorkesterin lisäksi hanuristi-ryhmä Sawisormet.

 

Suuri osa paikalle saapuneesta yleisöstä oli ulkopaikkakuntalaisia.

 

– Suunnilleen 50 vuotta meillä on ollut mökki Vehkajärven rannalla. On mukava, että tällaisia tapahtumia järjestetään mökkiläisille ja, kun vielä on näin hieno ilmakin. Melkeinpä joka viikko käymme mökillä ja olemme pari kolme yötä aina kerrallaan, kertovat Porista saapuneet mökkiläiset Juhani ja Marjatta Lähti.

 

Tapahtumassa tarjolla oli kahvia ja kastettavaa sekä yleisön oli mahdollista ostaa niin makkaraa kuin lettujakin. Musisoinnin ja muun ohjelman lisäksi tapahtumassa ratkottiin järven paras tikan- sekä renkaanheittäjä.

Evästeet