Olemme Facebookissa!

17.12.2020 Ensimmäiset koronatartunnat Punkalaitumella

Punkalaitumen päiväkodin pikkukaapit ovat koronatapausten ilmettyä käyttämättä
– Punkalaitumella on todettu yhteensä kuusi koronatartuntaa. Tartuntapaikkoja ovat kunnan karanteenialueiksi määrittelemät pisteet päiväkoti ja Keskuskoulun luokat. Todennettuja tartuntaketjuja on tällä hetkellä yksi, sanoo hallinto- ja talousjohtoja Oili Mölsä tiistaina.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän mukaan suosituksilla ja rajoituksilla on ollut vaikutusta.

 

– Työpaikoilla ovat tartunnat ilahduttavasti vähentyneet. Vaikea sanoa, johtuuko se etätyön yleistymisestä, maskeista vai siitä, että olemme oppineet pitämään etäisyyttä. Perhepiirissä ja ystävien ja sukulaisten tapaamisista on tullut tartuntoja Pirkanmaalla tälläkin viikolla, kertoo osastonylilääkäri Jaana Syrjänen.

 

Taudin ilmaantuvuus on Pirkanmaalla nyt 70 tapausta 100 000 asukasta kohden, mikä on hieman vähemmän kuin viime viikolla. Positiivisten testien osuus Fimlabin tekemistä testeistä on kuluneen viikon perusteella 1,6 prosenttia. Jäljitystyö onnistuu edelleen hyvin.

 

– 10 074 testiä on pelkästään Fimlab myllyttänyt viime viikolla. Mene matalalla kynnyksellä testiin, Syrjänen kehottaa.

 

Johtajaylilääkäri Juhani Sandin mukaan voimassa olevia suosituksia jatketaan 10.1. asti.

 

– On ehdottoman tärkeää noudattaa rajoituksia ja suosituksia. Tarpeetonta matkailua on vältettävä, mutta muualla asuva opiskelijanuori voi tulla kotiin jouluksi. Aina kuitenkin, kun kontakteja vähennetään, riski sairastua vähenee.

 

Hanna-Mari Kamppikoski

Evästeet