Olemme Facebookissa!

21.09.2017 Vartiolan kentälle ”facelift”

Ossi Kiramo Spesifix Oy:stä purki viime torstaina Vartiolan urheilukentän reunakivetystä. Työmaalle poikkesi kunnan ulkoalueiden hoitaja Mikko Ruohonen.
Vartiolan urheilukentän kunnostustyöt ovat alkaneet. Vuonna 1991 käyttöön otettu kenttä kokee ns. faceliftin, jonka toteuttaa Spesifix Oy. – Kenttä on perustaltaan hyvässä kunnossa ja tasainen. Pintamateriaalitkin ovat kestäneet yli teknisen ikänsä. Kyllä tästä kasvojenkohotuksen jälkeen hyvä tulee, toteaa tekninen johtaja Ossi Kiramo Spesifixiltä.

Urheilukentän remontin kustannusarvio on 116 000 euroa. Kenttäalueen reunakivet vaihdetaan, vesihauta kunnostetaan nykysääntöjen mukaiseksi, halkeamat korjataan ja korkoerot tasoitetaan. Lisäksi toteutetaan useita pienempiä korjaustoimenpiteitä.


– Juoksurata koostuu kahdesta kerroksesta. Alla oleva joustokerros on kunnossa mutta pinnan ruiskutuskerros uusitaan, kertoo kunnan ulkoalueiden hoitaja Mikko Ruohonen. Pintaan ruiskutetaan Spurtan WS, joka on vastaava kuin aiempi Novotan -pinnoite.


Ruohosen mukaan myös suorituspaikat korjataan nykyisiä sääntöjä vastaaviksi. – Tämä tarkoittaa mm. sitä, että korkeushyppypaikka käännetään toiseen suuntaan, koska alamäkeen ei saa hypätä.


Vartiolan nurmikenttään ei tässä vaiheessa kajota. – Nykyinen nurmi välttää vielä käytössä ja uusiminen on melko kallista, Mikko Ruohonen sanoo.


Kenttätyöt spesiaalihommia


Vartiolan kentän remontti sulkee tietyn ympyrän, sillä samat miehet, jotka nyt remontoivat kenttää, ovat olleet sitä myös rakentamassa, kertoo Spesifix Oy:n tekninen johtaja Ossi Kiramo. Hän itsekin osallistui kentän rakennukseen mutta omien sanojensa mukaan ”pöydän takana istuen”.


– Kenttien suunnittelu, rakentaminen ja korjaaminen ovat spesiaalihommia ja millimetripeliä. Täytyy tietää, mitä tekee. Tämän vuoksi Suomessa ei ole kuin neljä yritystä, jotka näihin töihin pystyvät, Kiramo kertoo.


Spesifix Oy:n referenssit ovat vakuuttavat. Yritys on korjannut niin Tampereen Ratinan Stadionin kuin Seinäjoen keskusurheilukentän sekä suunnitellut ja rakentanut useita kohteita. – Olympiastadionilla olen ollut töissä neljä kertaa, niistä kaksi kertaa vastaavana mestarina, Ossi Kiramo naurahtaa.

 

Evästeet