Olemme Facebookissa!

24.03.2016 Uusi kunnanjohtaja tulee Sotkamosta

Arto Asa ja Timo Karunen toimivat ääntenlaskijoina kunnanjohtajaa valittaessa. Pöytäkirjanpitäjänä kokouksessa toimi vs. hallinto- ja talousjohtaja Hanna-Maija Ojainmaa.
Kunnanvaltuusto valitsi maanantaina pitämässään kokouksessa Punkalaitumen uudeksi kunnanjohtajaksi DI Jyrki Moilasen (47) Sotkamosta. Toimitetussa vaalissa Moilanen sai 21 valtuutetun äänistä 18.

Kunnanjohtajan valinta ei valtuustossa aiheuttanut suurta dramatiikkaa. Valtuuston puheenjohtaja Outi Uusi-Kouvo (kesk.) esitti suljettua lippuvaalia, koska kunnanhallitus ei esityksessään päätynyt yhdenkään ehdokkaan kannalle. Uusi-Kouvo muistutti myös, että mukana vaalissa ovat kaikki virkaa hakeneet tai suostumuksensa antaneet.


Martti Mölsä (ps.) aloitti innolla oman puheenvuoronsa kunnanjohtajasta vielä vaalin menettelytapaa käsiteltäessä. Lyhyen odottelun jälkeen hän pääsi uudelleen ääneen.


– Perussuomalaisten ryhmä on päätynyt yhden ehdokkaan taakse. Hänellä testeissä nousi esiin paineensietokyky ja muutosjohtaminen sekä laaja elinkeinoelämän kokemus. Kunnanjohtajan on pystyttävä tekemään yhteistyö, siitä on kunnan tulevaisuus kiinni.


Mölsä toivoi päättäjiltä ”kaukoviisautta”. – Asetumme yksimielisesti Jyrki Moilasen taakse. Vaalia ei tarvitse pitää, jos kaikki ovat samaa mieltä.


Toisen puheenvuoron valtuustossa käyttänyt Marja Wakkala (sd.) muistutti, että pelkkä elinkeino-osaaminen ei riitä kunnanjohtajalle. – Haemme henkilöä, joka edistää kuntalaisten hyvinvointia.


Kahden lyhyen puheenvuoron jälkeen toimitetussa vaalissa Jyrki Moilanen sai 18 ääntä. Oripään entinen kunnanjohtaja Marja Tuohimaa sai kaksi ääntä ja punkalaitumelainen DI Ursula Lumme, joka viime metreillä jätti suostumuksensa virkaan, yhden.
Jyrki Moilanen valittiin kunnanjohtajan virkaan toistaiseksi neljän kuukauden koeajalla.


Maakauppa hyväksyttiin


Valtuusto hyväksyi kokouksessaan kunnan maankäytön rakennussuunnitelman, joka on vt. kunnanjohtaja Oili Mölsän mukaan suuntaa antava, muttei oikeudellisesti sitova, kuten kaava.


Viime vuoden aikana tehdyt valtuustoaloitteet merkittiin tiedoksi. Aloitteita oli tehty kolme.


Viimeisenä esityslistalla ollut maa-alueen osto uuden yhteiskoulu-lukion tarpeisiin aiheutti pientä hämmennystä. Valtuutettu Martti Lehtelän (kesk.) mielestä kauppakirjassa ostajan ja myyjän nimien järjestys oli väärä.


– Ne allekirjoitukset oli työläitä saada. Kauppakirjan muoto tuskin vaikuttaa lainhuudon saantiin, pohti Outi Uusi-Kouvo. Näin kauppakirja hyväksyttiin esitetyssä muodossaan ja kunta osti nykyisen koulukeskuksen rajalta noin 7 330 neliön määräalan 40 000 euron kauppahinnalla.


Kokouksen päätteeksi lehtori Risto Vataselle luovutettiin Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivänä myöntämä Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ansioristi ja yrittäjä Matti Sepälle saman ritarikunnan I luokan mitali kultaristein.

Evästeet