Olemme Facebookissa!

24.05.2018 Urheilukenttä saa uuden pinnoitteen

Vartiolan kentän viime vuonna alkanut peruskunnostus saatetaan päätökseen tänä kesänä. Maanantaina työmaalla poikkesivat katsomassa kunnan hyvinvointijohtaja Tiina Mäkiranta ja työpäällikkö Osmo Hongisto.
Punkalaitumen urheilukenttä saa toukokuun lopulla uuden pinnoitteen. Lisäksi urheilukentällä tehdään pieniä muitakin korjaustöitä.

– Vartiolan urheilukentällä oli merkittäviä halkeamia, jotka oli pakko korjata. Samalla tehdään urheilukentän kasvojen kohotusta. Kentällä ei ole tehty mitään suurempia korjaustöitä 20 vuoteen, eikä niihin aiemmin ole ollut tarvettakaan. Kenttä on aikanaan hyvin tehty ja sitä on myös hoidettu hyvin, tuumii Punkalaitumen kunnan työpäällikkö Osmo Hongisto.


 Urakan oli määrä olla jo syksyllä valmis, mutta syksyn säät estivät urakan loppuun viemisen märkien kelien vuoksi. Nyt urheilukentän tulisi olla kuitenkin valmis toukokuun loppuun mennessä.


– Kelin täytyy olla aivan kuiva, että pinnoitetta voi lähteä ruiskuttamaan, sillä sitä tulee vain muutamia millejä nykyisen pinnan päälle, jatkaa Hongisto.


Juoksuradan pinnoite pysyy kuitenkin väriltään ja tyypiltään täysin samanlaisena kuin aikaisemminkin.
– Pienet reiät täyttyvät hyvin pinnoitteella, mutta suurempiin halkeamiin täytyi sitten tehdä suurempia korjaustöitä. Nämä korjaustyöt saatiin valtaosin tehtyä jo viime syksynä, Hongisto sanoo.


Urheilukentän kunnostustyöt ovat osa Ulkoalueitten kunnostus -hanketta, johon kunta sai rahoitusta Aluehallintovirastolta.


– Vartiolassa uusitaan reunakivetys, asfaltin halkeamat, maalataan viivat ja puretaan toinen katsomo sekä vanha varustekatos. Lisäksi Vartiolaan tulee tekonurmi kentän ympärille, kertoo Punkalaitumen kunnan hyvinvointijohtaja Tiina Mäkiranta. Näiden kunnostustöiden lisäksi Vartiolaan tehdään vielä pieniä hankintoja.


Mäkirannan mukaan liikuntapaikkojen kunnostustöillä saadaan toivottavasti ihmiset liikkumaan innokkaammin ja monipuolisemmin.


– Liikuntapaikkoja käyttävät kaikenikäiset ja toivottavasti innokkuus lisääntyy vielä kunnostustöiden myötä, Mäkiranta toivoo.


Hankkeeseen kuuluu myös Porttikallion reittien uusiminen, joka aiheuttaa pieniä käyttörajoitteita kesän mittaan.


– Kaikki pitäisi olla valmista viimeistään elokuussa, jolloin liikuntapaikat olisivat normaalisti käytettävissä, Hongisto lupailee.

 

Evästeet