Olemme Facebookissa!

25.02.2016 Ilma sakeana karkkia abien lähdön hetkellä

Kasteluperinne penkkaripäivänä jatkui tänäkin vuonna.
Punkalaitumen lukion abiturienttien opiskelut päättyivät viime viikon torstaina penkkaripäivään. Tuttuun tapaan meno oli railakasta.

Penkkarit noudattelivat tuttuja perinteitä tänäkin vuonna. Abit olivat pukeutumisteemaksi ottaneet erilaisia fiktiivisiä hahmoja niin satu- kuin televisiomaailmastakin. Erityisen hatunnoston ansaitsee Vili Vaskunlahti, joka Baywatch-sarjan hengessä liikuskeli hengenpelastajan niukassa kostyymissä hyytävässä talvikelissä.


Abien liikehdintä koululla ja pitäjällä keräsi myös huomiota. Niin aikuisia kuin lapsia odotteli kadun varrella Kaskenoja Oy:n kuorma-autolla liikuskelleita juhlijoita. Sinnikkäät odottelijat ja koulun pihaan abeja katsomaan tulleet palkittiin varsinaisella karamellisateella. - Karkkia oli varattu näihin penkkareihin 96 kiloa, kertoo Linda Lähdeniemi. Tästä karkista olivat kiinnostuneita erityisesti lapset, jotka olivat varautuneet abien tarjottaviin pienin muovipussein.


Yhteiskoulun koristelu kuului tälläkin kertaa penkkareihin. Osansa abien huumorista saivat niin opettajat kuin oppilaatkin. Vuosien varrelta abien muistiin oli tarttunutkin heistä monenlaista, mikä penkkareissa tuotiin esille pilke silmäkulmassa.


Ajelullaan abit poikkesivat myös paikallisiin liikkeisiin sekä kävivät ilahduttamassa vanhuksia vanhainkodilla. Keskuskoulun ja Pohjoisseudun kouluillakin poikettiin asianmukaisesti.


Penkkaripäivää viettäneet abit eivät välttämättä tiedostaneet sitä, että torstaina vietetty juhlapäivä oli eräänlainen merkkipaalu Punkalaitumen lukiossa. Kyseessä olivat nimittäin järjestyksessään 50. penkinpainajaiset lukion historiassa. Ensimmäisen kerran abihumua paikkakunnalla koettiin helmikuussa vuonna 1966.

Evästeet