Olemme Facebookissa!

25.02.2021 Rokotukset ripeästi alkuun

Punkalaitumelle saapui tällä viikolla kymmenen rokotepulloa, joista riittää 60 rokotettavalle. Viikolla 9 luvassa on viisi pulloa.
Koronarokote on ollut kovasti haluttu ja sitä terveyskeskuksista myös kysellään. Osa kunnista meni jossain vaiheessa rokotettujen määrissä toisia kuntia edelle, mutta nyt tilanne on tasaantumassa.

 

– Rokotamme sen mukaan, miten paljon rokotetta saamme. Tälle viikolle saimme kymmenen pulloa, joista 60 henkilöä saa rokotteen. Ensi viikolla on tulossa viisi pulloa. Tilanne kuitenkin elää jatkuvasti. Alueen perusturvan vanhuspalveluiden asumispalveluyksiköissä sekä yksityisellä sektorilla asukkaat ja henkilökunta ovat nyt saaneet ensimmäisen rokotteensa, kertoo osastonhoitaja Arja Koivuranta.

 

Neuvola rokotuspaikkana

 

Eilen aloitettiin rokottaa yli 85–vuotiaita punkalaitumelaisia. Neuvolassa terveydenhoitaja Riikka Wallin rokottaa paikkakuntalaiset muiden terveydenhoitajien kanssa. Jonkin verran on hämmästelty sitä, pystyvätkö ikäihmiset varaamaan rokotusaikansa sähköisesti.

 

– Meille on sähköisen ajanvarauksen lisäksi tulossa myös puhelinvaraus, mutta tällä hetkellä rokotusajoista tai rokotemääristä ei ole tämän tarkempaa tietoa. Ajanvaraus avataan sähköisesti ja myös puhelimella varattavaksi, kun tiedämme rokotemäärät. Rokotuslinjalle olemme saaneet avustajia ja kirjaajia työtämme tukemaan, joten hienosti kaikki on edennyt, sanoo Koivuranta.

 

Tällä hetkellä terveysasema riittää Punkalaitumella rokotuksiin. Siellä toimii yksi piste, joka antaa rokotukset viiden minuutin välein. Viikko kymmenen on Punkalaitumella varattu myös alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille. Jatkossa, kun enemmän rokotetta saapuu, rokotetaan Punkalaitumellakin neljänä päivänä viikossa.

 

– Alle 70-vuotiaat riskiryhmäläiset ja yli 70-vuotiaat iän puolesta riskiryhmään kuuluvat, tulevat eri päivinä ja tuolloin on tarkoitus rokottaa neljänä päivänä viikossa. Kun kakkosannos rokotetaan aina 11–12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta, menee osa rokotusajoista ymmärrettävästi niihin.

 

Hanna-Mari Kamppikoski

Evästeet