Olemme Facebookissa!

27.04.2017 Vanhan hankintalain tiukkuus viivästyttää kouluhanketta

Punkalaitumen Yhteiskoulu-lukion uudisrakennuksen toteutuminen viivästyy. Kunnanhallitus joutui maanantaisessa kokouksessaan hylkäämään kaikki kolme tehtyä tarjousta ja keskeyttämään hankinnan.

– Todella harmillista. Olisimme tietysti halunneet valita tarjouskilpailun voittajan ja päästä aloittamaan työt. Nyt tilanne oli se, että kunnalla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin keskeyttää hankinta, harmittelee kunnanjohtaja Jyrki Moilanen.


Moilasen mukaan ensin selvitettiin tarjousten vastaavuus teknisiin vaatimuksiin, minkä perusteella Rakennusliike Lehto Oy:n tarjous hylättiin. Toisessa vaiheessa Rakennusliike Lapti Oy:n ja Hartela Oy:n tarjoukset puolestaan ylittivät valtuuston asettaman viiden miljoonan euron budjetin.


Kunnanhallitus päätti maanantaina käynnistää koulurakennuksen osalta uuden hankintaprosessin. – Samalla arvioimme uudelleen omia vaatimuksiamme rakennuksen suhteen, jotta tarjoajat pystyvät teknisesti ja rahallisesti tekemään tarjouksen. Vaikka pyrimme toimimaan nopeasti, rakennushanke viivästynee puolisen vuotta.


Harmittavaan tilanteeseen kunnassa ajauduttiin Jyrki Moilasen mukaan hankintalain tiukkuuden vuoksi. – Hankinta käynnistettiin vanhan hankintalain aikana eikä sen mukaan tarjouksien tekijöiden kanssa ole mahdollista neuvotella tarjousten vastaanottamisen jälkeen. Hankintalaki muuttui vuoden vaihteessa ja uuden lain mukaan neuvottelut olisivat mahdollisia.


Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Prihti (ps.) on hänkin harmissaan tilanteesta. – Kysymys ei ole siitä, että Punkalaitumen kunta olisi menetellyt väärin, vaan rakennusliikkeet eivät osanneet antaa sellaista tarjousta, mitä pyydettiin. Kunta ei tässä tilanteessa voinut ottaa riskiä joutua satojen tuhansien eurojen korvausvelvolliseksi lakia rikkovasta päätöksestä.

 

Evästeet