Olemme Facebookissa!

27.06.2024 Tiina Pelkonen valittiin kunnanjohtajaksi ennätysvauhtia

Uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Tiina Pelkonen sai kukat Linda Lähdeniemeltä ja Harri Lumpeelta. Onnitteluvuoroaan odotteli myös syksyllä eläköityvä kunnanjohtaja Tuija Ojala.
Punkalaitumen kunnan uudeksi kunnanjohtajaksi valittiin kunnanvaltuuston kokouksessa maanantain Kyyjärven nykyinen kunnanjohtaja Tiina Pelkonen. Valinta tehtiin kuudessa minuutissa ja yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen mukaisesti. Pelkonen aloittaa virassaan aikaisintaan lokakuun puolivälissä.

Valtuuston kokouksessa käsiteltiin ainoastaan yksi pykälä eli kunnanjohtajan valinta. Valintaryhmää johtanut kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lumme (kok.) totesi Tiina Pelkosen olleen kolmesta haastatellusta ehdokkaasta ”ehdottomasti paras”.


– Hänellä on kokemusta kunnan johtamisesta Kyyjärveltä sekä vahvaa osaamista kuntataloudesta ja elinvoiman kehittämisestä. Pelkonen on tehnyt virassaan Kyyjärvellä hyviä asioita, Lumme totesi.


Valtuuston yksimielisyys ja Pelkosen saama tuki läpi poliittisen kentän korostuivat myös Timo Karusen (kesk.), Marja Wakkalan (sdp.) ja Sami Uuton (ps.) puheenvuoroissa. Karunen uskoi kunnan saavan ”tälläkin kertaa” hyvän kunnanjohtajan ja Marja Wakkala kiitteli Pelkosen osaamista elinvoiman ja yrittäjyyden kehittäjänä.
– Punkalaitumelle on hakenut kaikenlaista porukkaa ja kaikenlaisia on valittu. Jälleen kerran valinta on hyvä, tuumi puolestaan Sami Uutto.


Kokouksen päätteeksi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Linda Lähdeniemi (kesk.) ja hallituksen puheenjohtaja Harri Lumme kukittivat Tiina Pelkosen, joka lausui lämpimän kiitoksen valinnasta ja erityisesti siitä, että päätös syntyi yksimielisesti.

Sosiaalinen ja yhteisöllisyyttä luova johtaja


Tiina Pelkonen oli heti valinnan jälkeen kunnantalon kahviossa kahvikupin ääressä hyvillä mielin. – Tuntuu tosi hyvältä. Yksimielinen valinta antaa vahvan tuen aloittaa kunnanjohtajana Punkalaitumella.


Kyyjärven kunnanjohtajana Pelkonen on toiminut kuusi vuotta. Kokemusta näinä vuosina on tullut niin kriisikunnan talouden elvyttämisestä kuin kuntaliitosneuvotteluistakin. Punkalaitumella ei Pelkosen mielestä olla onneksi taloudellisesti ahtaalla.


– Kunnan taloutta on luotsattu hyvin ja konserninkin lainakanta on alhainen. Haasteita ei silti tule puuttumaan, sillä jo nyt voi olla huolissaan sote-kiinteistöjen tulevaisuudesta. Punkalaitumen kunnan kiinteistömassa on muutenkin aika suuri. Työllisyysalueen ja pienten lukioiden rahoitus saattaa laskea ja kunnan vesihuoltolaitoskin on aiheuttanut paikallisesti päänvaivaa.


Tiina Pelkosen mukaan Punkalaidun tulee saamaan hänestä iloisen, sosiaalisen ja yhteisöllisyyttä luovan johtajan, jolla on hyvät vuorovaikutustaidot. – Kuntatalous on hallinnassa ja olen myös markkinointihenkinen, tuleva kunnanjohtaja kuvailee itseään.

 

Evästeet