Olemme Facebookissa!

27.08.2020 Talkoojoukko vaalii työväentaloa

Työväentalon talkooporukka on saanut paljon aikaiseksi ja hauskaakin on yhdessä ollut.
– Sitkeästi olemme remonttia tehneet, mutta vaihtelevalla työmäärällä, naurahtaa Jouko Valonen, yksi Punkalaitumen Mäenpään työväentalon talkoolaisista. Valosen mukaan kymmenkunta paikallista on ahkeroinut jo vuosia talon hyväksi, lisääkin talkoolaisia iloiseen joukkoon mahtuu.

Tällä hetkellä työn alla on pihapiirissä ryhdikkäästi seisovan, 40-luvulla rakennetun varastorakennuksen remontointi.


– Kaikista isoin urakka oli ehdottomasti työväentalon sadan ikkunan vaihtaminen. Silloin kuulin ensimmäistä kertaa puheenjohtajamme Jouko Mäkelän kiroavan. Kerran vain kuitenkin, naurahtaa vuosia talkootöissä paiskinut Mauri Multanen.


Tärkeä kulttuuriteko


Iloinen ja aikaansaava talkooporukka on tehnyt varsinaisen kulttuuriteon kunnostaessaan ja vaaliessaan työväentaloa. Viimeiset tanssit tässä talossa tanssittiin 60-luvulla, viimeiset leffat katsottiin vuonna 1973. Viime vuosina on talossa ollut kuitenkin jälleen elämää. 80- ja 90-luvulla vanhempi väki piti tupailtoja ja koululaiset discoja.


– Yksityistilaisuuksiinkin on taloa vuokrattu ja jopa häitä juhlittu kesäisenä lauantaina. Erilaisia kulttuuritapahtumia on viime vuosina ollut useita, retroleffojakin katseltiin ihan omassa festivaalissa, kertoo Punkalaitumen työväenyhdistyksen sihteeri Irma Rantanen.


Korona perui työväentalon tapahtumia, mutta talkootöille se jätti enemmän aikaa ja syksyyn suunnataan luottavaisin mielin.


– Syysmarkkinat järjestämme lauantaina 5.9. Ainakin juustoja, metallitaidetta, alusasuja, vaatteita, leivonnaisia ja käsitöitä on jo luvattu tarjolle tuolloin. Tarkoitus on myös nauttia lyhytfilmeistä ja vanhoista levyistä. Jokunen yhdistyskin on kiinnostunut olemaan mukana. Syyskuun lopussa on Mäenpää –päivä ja 27.11. osallistumme yhteiseen Black Friday- tapahtumaan. Kunnan kanssa olemme myös neuvotelleet jatkoa kulttuuritapahtumien tuottamiselle. Se on kovasti ilahduttava juttu.

 

Hanna-Mari Kamppikoski

 

Evästeet