Olemme Facebookissa!

01.09.2016 Kesän maut talteen

Syksyinen sadonkorjuu ei pelloilla ole sujunut aivan toiveiden mukaan mutta metsän antimista löytyy monenlaista terveellistä talven varalle.

Syksy on tunnetusti sadonkorjuun aikaa. Sateinen elokuu on kuitenkin vaikeuttanut viljojen puintia. Maatalousyrittäjät tähyilevät huolestuneina taivaalle, josta tasaisin väliajoin on saatu pelloilla valmistuneet viljat kastelevia sadekuuroja. Syyskuulta sopisi toivoa suotuisampia kelejä, jotta vältyttäisiin muutaman vuoden takaiselta tilanteelta, jolloin puintityöt jatkuivat vielä lokakuun loppupuolella ja sato jäi erittäin kehnoksi.

 

Metsissä sen sijaan marja- ja sienisato on runsas. Mustikan osalta poiminta-aika alkaa olla jo lopuillaan mutta puolukat ovat kypsymässä ja niitä tuntuisi riittävän.

 

Myös sienet ovat nauttineet kosteista keleistä. Kantarelleja, haperoita ja tatteja löytyy tänä syksynä metsistä normaalia enemmän.

 

Kesän makuja kannattaa nyt kerätä talteen talven varalle. Kotimaiset villimarjat tuovat terveellistä vaihtelua ruokavalioon. Tutkimusten mukaan jo sata grammaa marjoja tarjoaa ihmiselle myönteisiä terveysvaikutuksia.

Evästeet