Olemme Facebookissa!

01.11.2018 Yrittäjiä kaivataan

Kotipalveluita tarjoaville yrittäjille olisi kysyntää niin Punkalaitumella kuin koko Sotesin alueella.

Lapsiperheille ja ikäihmisille kotipalveluita tarjoavista yrittäjistä on pulaa koko Sotesin toimialueella, myös Punkalaitumella. Tämä kävi erittäin selväksi Sastamalan elinkeinopalveluiden viime viikolla järjestämässä tilaisuudessa.


Kotipalveluyrittäjyyden kasvua on uumoiltu jo vuosikaudet. Punkalaitumella ja lähialueilla tämä on kuitenkin jäänyt nimenomaan ”uumoiluksi”, sillä mitään ryntäystä toimialalle ei ole ollut.


Punkalaitumella, jossa on paljon etenkin ikäihmisiä, olisi muutamalle alan yrittäjälle varmasti työtä riittävästi. Palveluja tarvitsevat myös lapsiperheet sekä erityisesti omaishoitajat ja omaishoidettavat. Sotesilla on käytössä palvelusetelijärjestelmä, joka tukee sekä palveluiden käyttäjää että alan yrittäjää.


Kahvila Myötätuulen tilaisuudessa kävi selville, että kotipalveluyrittäjän ei odoteta olevan mikään superihminen, tavallinen tolkun kansalainen sopivalla koulutustaustalla riittää.


Tilaisuuden osallistujamäärästä päätellen yrittäjyys kotipalvelualalla kiinnostaa punkalaitumelaisia. Yrittäjyys ei ole maailman helpoin ”ammatti” mutta työtä olisi nyt tarjolla. Markkinoita jaetaan, kuka ehtii ensin?

 

Evästeet