Olemme Facebookissa!

04.01.2019 Vuoteen 2019

Alkanut vuosi 2019 tarjoaa eteemme jälleen monenlaista mielenkiintoista.

Ajan ratas on jälleen nytkähtänyt eteenpäin yhden pykälän. Olemme siirtyneet vuoteen 2019 ja nykyisen vuosituhannen toinen vuosikymmen lähenee loppuaan. Vuoden vaihtuessa ja astuttaessa uuteen vuoteen monet miettivät, mitä tuleva tuo tullessaan?


Alkanut vuosi tarjoaa monenlaista mielenkiintoista. Ennen kesää on ehditty käymään läpi jo vähintään kahdet vaalit. Maahamme valitaan uusi eduskunta ja kansalaiset pääsevät valitsemaan myös suomalaisjäsenet Euroopan parlamenttiin. Mahdollisesti edessä ovat myös maakuntavaalit, joiden toteutuminen toki tällä hetkellä on vielä suuri kysymysmerkki.


Globaalissa maailmassa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Sen vuoksi ei ole yhdentekevää, miten suurvaltojen väliset suhteet kehittyvät, miten kansainvälinen talous kehittyy tai miten köyhien ja sotaa käyvien maiden kansalaiset liikehtivät. Suomi saa näistä kaikista ilmiöistä osansa hyvässä ja pahassa.


Kuluvana vuonna joudumme pohtimaan myös oman kotipitäjämme suuntimia suurimpina ongelmakohtina kuntatalous, väkiluvun jatkuva aleneminen ja elinkeinoelämän stagnaatio. Näissä kysymyksissä riittää pohdittavaa niin kuntapäättäjillä, yrittäjillä kuin tavallisella kuntalaisellakin.


Vuoteen 2019 siirryttäessä positiivisen hengen, yrittämisen ja tulevaisuususkon löytäminen myös paikallisesti olisi tärkeää. Itsensä hengiltä säästämisen ja paikallaan pysymisen sijaan olisi löydettävä myös muita vaihtoehtoja sekä tahtoa ja sen mukaisia tekoja.

 

Evästeet