Olemme Facebookissa!

07.11.2019 Välillä näinkin

JHL:n lakko Arkean toimipisteissä vaikuttaa myös Punkalaitumeen. Uusi lakko saatta olla jo ovella, mikäli Posti ei pääse sopimukseen työntekijöidensä kanssa. Se lakko vaikuttaa myös paikallislehteen.

Punkalaitumella työnantajien ja ammattijärjestöjen kiistat harvoin näkyvät. Lähivuosina lakkoase tai työsulku eivät ole ulottaneet vaikutuksiaan meille asti. Tällä viikolla on pitkästä aikaa toisin.


JHL:n ja Arkean kiista työehtosopimuksesta johti lakkoon, joka kestää viikon loppuun. Punkalaitumella lakko vaikuttaa eniten kouluihin, sillä Arkean keittiö ei tee ruokaa, eivätkä siistijät huolehdi siivouksesta.


Koululaisille keittiön sulkeutuminen tuskin tuo suurta murhetta. Pienemmät oppilaat tuntuivat olevan lähinnä innoissaan, sillä pari päivää omilla eväillä on heille vain jännittävä ja poikkeuksellinen tilanne. Yleisen siisteyden kannalta tilanne on hankalampi mutta siitäkin on kouluilla luvattu jossain määrin huolehtia.


Seuraava työtaistelutoimi on kuitenkin jo mahdollisesti ovella ja se vaikuttaa sitten paikallislehteenkin. Mikäli Postin työntekijöiden lakko maanantaina alkaa ja kestää kaavaillut kaksi viikkoa, on Punkalaitumen Sanomien toimittaminen mahdotonta niille tilaajille, jotka sen Postin kautta saavat.


Lehden toimitus varautuu poikkeukselliseen mahdollisuuteen useammalla eri tavalla, joista on tiedotettu tämän sivun alakulmassa. Tiedote kannattaa lukea, ettei lakon toteutuessa ensi torstaina tyhjät postilaatikot aiheuta puhelinlinjojen tukkeutumista toimitukseen.

 

Evästeet