Olemme Facebookissa!

08.02.2018 Viiden renkaan kisat

Etelä-Koreassa alkavat olympialaiset ovat monella tapaa poikkeukselliset mutta sujunevat jälleen kerran hyvässä olympiahengessä.

Talviolympialaiset alkavat tänään Etelä-Korean Pyeong-Changissa ja sen ympärille rakennetuilla urheiluareenoilla. Vaikka varsinaisia avajaisia vietetään vasta huomenna, ensimmäiset urheilijat pääsevät jo tänään ottamaan mittaa toisistaan.


Tämän kertaisissa kisoissa kokoonnutaan viiden olympia-renkaan alle monella tapaa erilaisissa tunnelmissa kuin useasti aiemmin. Kisoihin liittyy erikoisuuksia, joista Etelä-Korean olympialaiset varmaan parhaiten tulevaisuudessa muistetaan.


Eri vaiheiden jälkeen, toki tarpeellisen liennytyksen hengessä, mukana on myös Pohjois-Korean urheilijoita, jotka marssivat kisaisäntien kanssa yhteisen lipun alla. Hillitseekö yhteinen olympiakokemus niemimaan sapelinkalistelua, jää nähtäväksi. Toivoa sopii.


Toinen, isompi poikkeama, on se, että Kansainvälinen Olympiakomitea on sulkenut kisoista suuren määrän venäläisiä huippuja maan valtiollisen dogingohjelman paljastumisen jälkeen. Monissa aiemmin venäläisten kärkilajeissa on tällä kertaa siis jaossa mitaleita muidenkin maiden urheilijoille, kaikkea todennäköisyyttä vastaan jopa suomalaisille.


Olympialaisia on aina kuvannut, kulloisestakin kansainvälisestä tilanteesta riippumatta, tietty ystävällisyys, yhteenkuuluvuus ja hyväntahtoisuus. Todennäköisesti kisaisännät tekevät kaikkensa, että niin olisi tälläkin kertaa.

 

Evästeet