Olemme Facebookissa!

09.08.2018 Johtajahautomo ei ole aprillipila

Punkalaitumen Sanomien muutaman vuoden takainen aprillipila kunnasta "johtajahautomona" tuntuu muuttuvan tosielämän faktaksi, kun tarkastelee aiempien kunnanjohtajien urapolkuja.

Punkalaitumen kuntaan etsitään jälleen parin vuoden tauon jälkeen kunnanjohtajaa. Nykyinen kunnanjohtaja Jyrki Moilanen ehti hoitaa virkaa kaksi ja puoli vuotta. Nyt hän siirtyy Lauri Innan isännöimän Salon kaupungin yrityspalvelukeskuksen, Yrityssalon, johtajaksi.


Muutama vuosi sitten Punkalaitumen Sanomien aprillipilassa kaavailtiin kunnastamme ”kunnanjohtajahautomoa”. Tämä huumorilla tehty uutinen alkaa tosielämässä muuttua konkreettiseksi faktaksi. Punkalaidun on kasvattanut johtajia varsin isoihin saappaisiin.


Pisimmän uran kunnanjohtajana tehnyt Lasse Laasjärvi lähti virastaan eläkkeelle. Hänen jälkeensä muut johtajat ovat siirtyneet nousujohteiseen urakiertoon. Virkaa hetken hoitanut Kari Karjalainen johti viimeisinä virkavuosinaan Raahea ja on nyt eläkkeellä. Esa Sirviön urakaari johti Mouhijärven ja Mänttä-Vilppulan kautta Kotkan kaupunginjohtajaksi. Antero Alenius siirtyi Punkalaitumelta Hämeenkyröön, jossa toimii edelleen kunnanjohtajana. Heidi Rämö siirtyi piipahduksensa jälkeen Hattulan kautta Lempäälään, jossa kehittää kuntaa tarmokkaasti. Lauri Inna, joka paikkakunnallamme oli erittäin pidetty ja toimelias kehittäjä, käväisi Hattulassa ennen nousuaan Salon kaupungin johtoon.


Nyt ”johtajahautomomme” on taas valmiina uuteen kasvatusurakkaan. Tarjokkaita ”haudottavia” on runsas tiu eli 23. Tästä joukosta osa valitaan prosessiin, jonka perusteella kunnanvaltuusto valitsee kuntamme historian kahdeksannen kunnanjohtajan. Jos unohdetaan Laasjärven pitkä ura, on hänen jälkeensä keskimääräinen kunnanjohtajan virkaura kestänyt Punkalaitumella 2,5 vuotta. Saapa nähdä, kuinka käy kahdeksannen pomon kohdalla?

 

Evästeet