Olemme Facebookissa!

10.01.2019 Perinteitä ja uusia tuulia

Punkalaitumen yrityselämästä löytyy perinteikkyyttä kuten 110-vuotisjuhlavuottaa viettävät Punkalaitumen apteekki ja Punkalaitumen Sanomat. Uusia tuulia edustavat taas parikin lähiaikoina aloittanut hoiva-alan yrittäjää.

Punkalaitumen yrityselämästä löytyy otsikon mukaisesti perinteitä ja uusia tuulia. Se voidaan todeta pelkästään paikallislehden tämän viikon numeron sivuilta.


Punkalaitumen apteekin perustamisesta tuli 1.1. kuluneeksi 110 vuotta ja samaisilla ”vuosirenkailla” juhlavuottaan aloittelee myös Punkalaitumen Sanomat. Kaksikkoa iäkkäämpi yritys Punkalaitumella on ainoastaan Pourun kauppa.


Perinteiset, pitkään toimineet yritykset luovat pitäjään pysyvyyttä ja kirjoittavat omaa historiaansa vuosikymmenestä toiseen. Samaan aikaan on hieno huomata, että yrittäjyys Punkalaitumella elää ainakin jollakin tapaa sormi ajan valtimolla. Siitä ovat osoituksena aivan viime aikoina aloittaneet parikin hoiva-alan mikroyritystä. Hoiva- ja kotihoitopalvelut ovat vanhusvoittoisissa kunnissa niitä, joihin yrittäjiä on kaivattu jo pidempää.


Muitakin mahdollisuuksia varmasti on, kunhan rohkeutta ja innovatiivisuutta riittää. Uusi kunnanjohtaja Tuija Ojala nostaa haastattelussaan esille muutamia ideoita. Saavatko hänen ajatuksensa vastakaikua?

 

Evästeet