Olemme Facebookissa!

10.11.2016 Maailmaan avaraan

Punkalaitumelta lähteneet ja maailmalla menestyneet ihmiset kertovat siitä, että pieneltäkin maaseutupaikkakunnalta voi lähteä hyvin eväin.

”Hyvin punkalaitumelaiset ovat maailmalla menestyneet, ja parhaiten on menestynyt vaimoni”, lohkaisi presidentti Mauno Koivisto vieraillessaan Tellervo-vaimonsa synnyinkunnassa kesällä 1986. Hyväntahtoinen lausahdus on jäänyt elämään paikkakunnalla.


Koiviston sanoissa on myös paljon totta. Punkalaitumelaiset ovat pärjänneet maailmalla ja useampi heistä on noussut yleiseen tietoisuuteen, kuten hyvin tiedetään.


Paljon maailmalla toimii ja työskentelee myös sellaisia, punkalaitumelaiset juuret omaavia, ihmisiä, jotka menestyvät hienosti mutta joista ei juuri kuule. Useasti kotopitäjämme ulkopuolella toimivien ihmisten kanssa keskustellessa tällaisia laitumelaistaustaisia henkilöitä nousee esiin. ”Se on sieltä teiltä päin kotoisin”, on tuttu lause.


Uusiakin menestyjiä on kasvamassa. Tämän lehden sivuilla on ilo esitellä kaksi nuorta, joiden juuret ovat tukevasti kotiseudulla mutta jotka tekevät tahoillaan jo nyt hienoa uraa.


Jokainen on oman onnensa seppä, sanotaan. Se pitää paikkansa. Hyvin pärjäävät ”laitumelaiset” luovat toivottavasti uskoa etenkin nuoriin  siitä, että pienestä maaseutupitäjästäkin voi maailmalle ponnistaa, kunhan tahtoa ja uskoa omiin kykyihin löytyy.

 

Evästeet