Olemme Facebookissa!

11.04.2019 Hoivayksikön paikka?

Esperi Caren päätös lopettaa kehitysvammaisten palveluyksikkö Saimikodilla aiheuttaa tyrmistystä. Nyt on ryhdyttävä pohtimaan, miten tyhjiin tiloihin saadaan uutta hoivatoimintaa.

Esperi Caren ilmoitus Saimikodissa sijaitsevan kehitysvammayksikön lopettamisesta on aiheuttanut runsaasti tyrmistystä paikkakuntalaisissa. Erityisesti huolta synnyttää yksikön nykyisten asukkaiden tulevaisuus. Samoin puhuttaa vanhus- ja vammaispalveluiden surkea nykytila. Päättäjiäkin vaaditaan tilille huonoista päätöksistä.


Kun Saimikodin rakentamisesta vuonna 2002 päätettiin, alkoi monipolvinen prosessi, joka vaati rakennuttajana toimineelta Punkalaitumen Vanhustenkotiyhdistykseltä ja kunnalta melkoista työpanosta. Rakennus suunniteltiin nimenomaan dementikoille soveltuvaksi ja on äärimmäsen harmillista, mikäli se nyt jää tyhjilleen.


Nyt onkin pohdinnan paikka siitä, miten Saimikodin tiloissa voitaisiin jatkossakin tarjota hoivapalveluita? Löytyykö paikallista kiinnostusta tarttua haasteeseen yrittäjäpohjalta ja mikä on mahdollisesti Punkalaitumen kunnan rooli?


Keskustelu on syytä aloittaa heti, sillä toukokuun loppuun mennessä Saimikoti tyhjenee.

 

Evästeet