Olemme Facebookissa!

11.10.2018 Huono uutinen

BioGTS Oy:n konkurssi on huono uutinen Punkalaitumelle ja Kanteenmaan biokaasulaitoshankkeelle. Toivottavasti uusi yhteistyökumppani löytyy nopeasti.

Jyväskyläläisen biokaasulaitosvalmistaja BioGTS:n hakeutuminen konkurssiin on uutinen, jota Punkalaitumella ei olisi kaivattu mutta jota monet valveutuneemmat asioita seuraavat ovat jo jonkin aikaa uumoilleet. Konkurssi tarkoittaa sitä, että biokaasulaitoksen työmaa Kanteenmaassa hiljenee ja sitä on vahingoniloisimmankaan lähimmäisen turha ilkkua.

 

Punkalaitumen kunta oli avainasemassa, että ajatus biokaasulaitoksesta saatiin selvityshankkeilla tilanteeseen, jossa yksityinen yritys alkoi viedä sitä kohti maalia. Myös kunta on osakkaana Punkalaitumen Bioenergiayhtiössä.

 

Tällä hetkellä Kanteenmaassa työt ovat pysähdyksissä mutta Bioenergiayhtiö etsii jo uutta yhteistyökumppania, joka jatkaisi laitoksen rakentamista. Erittäin toivottavaa olisi, että kumppani löytyisi, sillä Kanteenmaahan, kuin muuallekaan Punkalaitumelle, ei enää kaivata ”monumentteja”, jotka kertovat hukkaan valuneesta työstä ja turhuuden roviolla poltetuista euroista.

 

Epäonnistumisilla on myös psykologiset vaikutuksensa. Matalaviritteistä ilmapiiriä paikkakunnallamme on riittämiin jo ennestään. Sen syventämistä ei kukaan kaipaa.

 

 

Evästeet