Olemme Facebookissa!

12.04.2018 Tulisitko kotiin?

Tulee kotiin, toivotetaan seurakunnan ja kunnan yhteisessä hankkeessa, jolla pyritään houkuttelemaan paluumuuttajia Punkalaitumelle. Tulisitko sinä kotiin?

Punkalaitumen seurakunta ja kunta kutsuvat paikkakuntalaiset juuret omaavia kotiin. Paluumuuttajista toivotaan kaivattua piristysruisketta pitäjän laskevaan väkimäärään. Tule kotiin, kuuluu kutsu.


Hankkeen nimi on eittämättä onnistunut. Kun kutsutaan kotiin, on siinä jotain lämmintä ja suorastaan tunteikasta. Juuriin vetoamalla vedotaan ihmisen perustunteisiin, koska me kaikki olemme jostain kotoisin.


Pelkän tunteisiin vetoamisen  lisäksi meillä on oltava tarjota myös jotain sellaista, josta paluumuuttaja voi konkreettisesti todeta hyötyvänsä, mikäli muuttopäätöksen tekee. Yksi tällainen asia on varmasti asumisen edulliseen. Ihmiset arvostavat nykyisin myös enenevässä määrin vapaa-aikaan ja virkistäytymiseen liittyviä palveluita. Niitäkin meillä on tarjolla, ja niiden osalta erityisesti kolmas sektori on tärkeässä roolissa kunnan ja seurakunnan lisäksi.


Jos tämä kirjoitus tai juttu hankkeesta lehdessä herättää paluumuuttokipinän edes ajatuksen asteelle, on se jo hyvä asia. Muuttopäätökseen on ehkä matkaa mutta aivan varmaa on, että kotiseutu ottaa juurilleen palaajat vastaan avosylin. Joten ei muuta kuin tervetuloa!

 

Evästeet