Olemme Facebookissa!

12.09.2019 Vastuuta kierrätykseen

Punkalaitumen kierrätyskulttuuri kaipaa vastuullisuutta sekä palveluntarjoajalta että kierrättäjiltä.

Suomalaisia kannustetaan kierrättämään ahkerasti. Punkalaitumella kierrätyksestä on kuitenkin tullut suorastaan hankalla. Liki niin kauan, kuin kierrätyspisteitä on paikkakunnalla ollut, on niihin liittynyt ongelmia.

 

Suurin näistä on se, että kierrätyspisteiden laatikot ovat lähes poikkeuksetta ääriään myöten täynnä. Ellet satu kierrätysmateriaalisi kanssa paikalle liki samana päivänä, kun ne on tyhjennetty, joudut sullomaan paperit ja lasit täpötäysiin laatikoihin, joiden kannet eivät tahdo mennä kiinni. Se, jos mikä syö intoa.

 

Toinen ongelma, joka vei kierrätyspisteet muun muassa pitäjän kyläkunnista, ovat palvelun väärinkäyttäjät. Kierrätyspisteille jätetään materiaalia, joka ei sinne kuulu. Usein on kyse kotitalouksien sekajätteestä mutta pisteille on toki tuotu kaikkea autonromuista lähtien.

 

Kierrätys kaipaakin Punkalaitumella ennen kaikkea vastuullisuutta. Sitä tarvitaan sekä kierrätyspisteiden ylläpitäjiltä että meiltä, jotka kierrätämme. Nyt on ryhtiliikkeen paikka puolin ja toisin.

 

 

Evästeet