Olemme Facebookissa!

13.06.2019 Keskustele, vaikuta!

Tänään kuntalaisilla on mahdollisuus osallistua torilla kuntalaistilaisuuteen, jossa pohditaan elinvoima-asioita ja kuullaan kuntalaistenkin näkemyksiä, toiveita ja tarpeita.

Punkalaitumelaisia on viime aikoina pyritty osallistamaan kotopitäjän asioihin. On järjestetty avoin kansalaiskysely siitä, millainen Punkalaidun voisi olla 2020-luvulla. On tarjottu mahdollisuutta tulla tapaamaan päättäjiä kirjastolle ja kunnan virkamiehet puolestaan ovat jalkautuneet torille ihmisten murheita kuulemaan. Keskustelua on herätelty ja sitä on myös saatu aikaan.


Tänään Punkalaitumen torilla on jälleen mahdollisuus keskustella. Teemana elinkeinopoliittisen neuvottelukunnan kansalaiskokouksessa on elinvoiman kasvattaminen. Torin ympäristön tyhjät liikehuoneistojen ikkunat luovat autenttiset puitteet tärkeään aiheeseen.


Koska elinvoima on laaja käsite ja pitää sisällään monenlaisia asioita, luulisi mielipiteitäkin löytyvän. Pitäjän elinvoima ei tarkoita pelkästään elinkeinoelämän vireyttä, vaan koko kansalaisyhteiskunnan tilaa omassa viitekehyksessämme.


Avoin keskustelu on aina hedelmällisin tapa tuoda mielipiteensä esiin ja sitä kautta vaikuttaaa. Selän takana jupina on tietenkin sitä kivointa hommaa mutta sillä harvemmin saa mitään aikaan.


Monesti on todettu, että eniten ääntä eri asioissa pitävät ääripäät. Tänä iltana torilla olisi myös niin sanotun kultaisen keskitien kulkijoiden mahdollisuus kertoa omista näkemyksistään. Toki myös ääripäät ovat varmasti tervetulleita.

 

Evästeet