Olemme Facebookissa!

16.02.2017 Katse lapsiin ja nuoriin

Lapsen ja nuoren on hyvä elää Punkalaitumella. Vaikka toisin väitetään, harrastusmahdollisuuksia ja tekemistä löytyy runsaasti. Nuorten kohdalla kunnalla on kuitenkin myös parannettavaa.

Punkalaitumella lapsen on hyvä kasvaa ja nuoren varttua, kuullaan monesti sanottavan. Tämä pitää yleisesti ajatellen hyvin paikkansa. Pieni, miltei intiimi ja samalla yhteisöllinen kasvuympäristö tarjoaa hyvät eväät elämään.


Usein kuulee myös sanottavan, ettei Punkalaitumella ole tarjota mitään nuorille. Tämä väittämä ei pidä paikkaansa. Kolmas sektori toimii paikkakunnallamme aktiivisesti ja järjestää monenlaista toimintaa mm. MLL:n, 4H:n, Laitumen Pallon ja Kunnon voimin. Monet vapaaehtoiset käyttävät viikottain tuntikaupalla aikaansa vetäen erilaisia kerhoja eri yhdistysten lukuun. Myös kunnan vapaa-aikatoimi ansaitsee tunnustuksen lasten ja nuorten eteen tekemästään työstä.


Tosiasioilta ei kaiken hyvän keskellä voi kuitenkaan piiloutua. Paikkakunnallamme on myös sellaisia nuorten ryhmiä, jotka ovat vaarassa pudota yhteiskunnan tukiverkon läpi. Heidänkin eteensä tehdään työtä mutta tulosten aikaansaaminen on vaativaa.


Kunnan tekemät päätöksetkään eivät välttämättä ole tilannetta helpottaneet. Organisaatiomuutos, jossa työpajaohjaajan toimi pari vuotta sitten muutettiin palveluohjaajaksi ei ole saavuttanut tavoitteitaan, koska muodollisesti pätevää työvoimaa ei tehtävään ole löytynyt. Ja jos on löytynytkin, ei viime vuoden kokemusten perusteella paikallislehdessä ehdi edes julkaista juttua valitusta ennen kuin hän on jo ilmoittanut irtisanoutumisestaan saatuaan ”paremman” viran. Nuoria ajatellen uusi organisaatiomuutos tai paluu juurille, saattaisi olla ehkä paikallaan.

 

Evästeet