Olemme Facebookissa!

17.01.2019 Kaikki keinot käyttöön

Maahanmuuttajien tekemien seksuaalirikosten paljastumisen myötä on ongelma tunnustettava, vain se johtaa korjaaviin toimenpiteisiin.

Viime päivinä maatamme ovat kuohuttaneet lapsiin kohdistuneiden petomaisten seksuaalirikosten paljastuminen Oulussa ja Helsingissä. Niiden tekijöiksi epäillään ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä, joista jotkut ovat viettäneet Suomessa jo vuosia ja saaneet maamme kansalaisuuden. Eduskuntaryhmätkin kokoontuivat maanantaina harvinaisen yksimielisinä siitä, että asialle on jotain tehtävä.

 

Kun turvapaikanhakijoiden aalto pyyhkäisi Euroopan yli vuonna 2015, kuului myös varoittavia sanoja mahdollisista kielteisistä ilmiöistä. Ne leimattiin kuitenkin nopeasti rasistisiksi ja keskustelun käyminen jäi niin sanottujen ääripäiden tehtäväksi. ”Tolkun ihmiset”, joita presidentti Niinistökin vuonna 2016 kaipasi, vaikenivat ja keskustelu, jota jo silloin olisi pitänyt käydä, jäi käymättä. Nyt asiaan on ollut pakko herätä.

 

Se, riittääkö esimerkiksi eduskunnalla yhteistyökykyä lainsäädännön muuttamiseen, on silti erittäin epävarmaa kevään vaalien painaessa päälle.

 

Edelleenkään kokonaisten kansanryhmien leimaaminen on turhaa mutta aivan yhtä turhaa on paljastuneiden tekojen vähättely ja vetoaminen siihen, että myös maamme omat kansalaiset syyllistyvät niihin. Tekojen uhreja tällainen ei auta.

 

Sanotaan, että ongelman myöntäminen on ensimmäinen askel kohti muutosta. Sitä voi yrittää saada aikaan monin eri keinoin, ja nämä kaikki keinot on nyt otettava käyttöön.

 

Evästeet