Olemme Facebookissa!

17.10.2019 Historia kiinnostaa

Punkalaitumen historia kiinnostaa paikkakuntalaisia.

Punkalaitumella on selvästi havaittavissa ilmiö, että paikkakunnan vanhat asiat kiinnostavat suurta joukkoa ihmisiä. Edellisviikon tiistaina pidetyssä Tarinoita Punkalaitumesta -ilta keräsi kirjastolle noin viitisenkymmentä kuuntelijaa ja muistelijaa. Lisäksi edellisviikon keskiviikkona Pappilassa olleessa illassa väkeä oli suunnilleen saman verran.


Kirjastolla syvennyttiin Hilkka Vällärin johdolla Punkalaitumen eri vaiheisiin ja käytiin talo talolta läpi, missä mitäkin on ollut. Pappilassa taas Kaisa Kirkko-Jakkola esitteli Sulo Uuton ottamia valokuvia, jotka liittyivät kirkkoon ja seurakuntaan.


On hienoa, että tämän tyyppiset tilaisuudet keräävät väkeä ja niitä järjestetään. On kultaakin kalliimpaa tietää, mitä historiassa on tapahtunut. Ja niin vanhempien kuin nuorempienkin paikkakuntalaisten on mukava muistella, mitä kaikkea onkaan vuosikymmenten aikana tapahtunut, ja kuinka paljon asioita onkaan muuttunut.


Historiatiedon siirto nuoremmille onkin erityisen tärkeää ja näihin historiaa käsitteleviin iltoihin olisi mukava saada myös nuorempia lisää mukaan kuuntelemaan, millaista elämä on aikanaan ollutkaan.
Ei muuta kuin muistelemaan!Linda Lähdeniemi

 

Evästeet