Olemme Facebookissa!

18.05.2017 Viestintä fokukseen

Punkalaitumen kunnalla on mahdollisuus ottaa opiksi ulkoisessa ja sisäisessä viestinnässään asumispalveluiden yksityistämissuunnitelmista nousseen kohun myötä. Viestintä jo valmisteluvaiheessa on kirjattu myös kunnan viestintästrategiaan.

Punkalaitumen kunta ilmoitti viime viikon keskiviikkona vanhushuollon kampuksen henkilöstölle suunnitelmistaan vuokrata asumispalveluiden tilat yksityiselle palveluntuottajalle. Tämä aiheutti etenkin, ja jälleen kerran kuinkas muuten, sosiaalisessa mediassa melkoisen myrskyn, jossa suunnitelmia kritisoitiin ankarasti etenkin henkilökunnan taholta. Ylilyönneiltäkään ei vältytty, sillä some-maailma tuntuu sellaiselta, jossa ensin lyödään, sitten kysellään.


Ottamatta kantaa siihen, mikä vuoden 2019 alusta lähtien olisi paras tapa turvata laadukkaat hoivapalvelut paikallisesti tai onko asia edennyt menettelytavoiltaan oikein, kiinnittyy huomio asian viestintään. Siitä kunta ei valitettavasti saa korkeita taiteellisia pisteitä.


Kunnan viestintästrategiassa todetaan avoin ja läpinäkyvä päätöksenteko tärkeäksi. Siihen on kirjattu myös valmisteilla olevista asioista tiedottaminen kuntalaisille. Tällä kertaa tähän ei koettu olevan tarvetta.


Muutokset aiheuttavat aina huolta ja muutosvastarintaa. Organisaation tehokkaalla viestinnällä, sisäisellä ja ulkoisella, muutosten ”pureskeluun” on mahdollisuus antaa aikaa.


Jos ei muuta, niin viime päivien kokemuksista kannattaa ottaa opiksi. Kuntalaiset ovat luottamushenkilöt edustajikseen valinneet ja antaneet näin heille mandaatin hoitaa yhteisiä asioita. Pieni ”briiffaus” siitä, missä kulloinkin mennään, ei varmasti olisi pahitteeksi luottamuksen syventämiseksi.

 

Evästeet