Olemme Facebookissa!

19.05.2016 Orpo olo

Kannatustaan menettäneen Kokoomuksen puheenjohtaja tulee todennäköisesti vaihtumaan kesäkuun puoluekokouksessa.

Kannatuksensa aallonharjalta ”tavalliseksi kuolevaiseksi” poliittiseksi puolueeksi osoittautuneessa Kokoomuksessa on käyty puheenjohtajavaalitaistoon. Alexander Stubb on saanut haastajikseen Elina Lepomäen ja Petteri Orpon.


On ymmärrettävää, että kannatuslukemien laskiessa kritiikki puoluejohdon suuntaan kasvaa. Viime viikolla Matti Apunen luotaili Kokoomuksen tilannetta osuvasti Helsingin Sanomissa. Hänen mielestään puolueen linja on ollut jonkin aikaa kadoksissa ja aiemmin itsevarma hymy on muuttunut hämmentyneeksi.


Kokoomuksen perinteinen kannattajakunta on alkanut etääntyä puolueen nykylinjasta, joka koetaan turhan urbaaniksi ja liberaaliksi. Stubbin haastajat ovat kentän kritiikin kuulleet ja pyrkivät nyt vastaamaan haasteeseen. Puheenjohtajapaikasta kilpailevan Stubbinkin on ollut pakko mukautua muutosvaatimusten edessä.


Maakunnan porvareilla on nyt selkeästi ”Orpo olo”. Petteri Orpo on onnistunut ministerinä ja antaa poliitikkonakin jämäkän vaikutelman. Kesäkuun Lappeenrannan puoluekokouksen jälkeen on melko todennäköistä, että Kokoomuksella on uusi puheenjohtaja.

Evästeet