Olemme Facebookissa!

20.10.2016 Syysloma lopuillaan

Syyslomalla koululaisilla on mahdollisuus kerätä voimia vuden pimeimpään ajanjaksoon. Punkalaitumella koululaisia hemmotellaan koko viikon mittaisella lomalla.

Koululaisilla on kaksi kuukautta ahkeraa opiskelua takana, ja nyt ansaittu syyslomaviikko jo melkein lopussa. Syyslomalla oppilaat saavat rentoutua, viettää perheen kanssa aikaa sekä kerätä voimia vuoden pimeimpään ajanjaksoon.


Syysloma rikkoo mukavasti arjen tasaisen puurtamisen. Oppilaat saavat viikon ajaksi unohtaa kertotaulut, konsonantit ja englannin kieliopin. Tai toivottavasti kukaan ei niitä unohda, mutta eipä koululaisten tarvitse koko ajan miettiä koulua ja läksyjen tekemistä sekä elää kellon ja aikataulujen tahtiin.


Punkalaitumella saadaan olla iloisia, että syysloma kestää viikon eikä vain muutamaa päivää. Monissa kaupungeissa syysloma on tiivistetty viikonlopun ympärille niin, että lomaa on vain perjantai ja maanantai viikonlopun lisäksi. Viikon loma antaa kuitenkin mahdollisuuden käydä jossakin reissussa ja viikon aikana pääsee paremmin irti koulurutiineista.


Toisaalta syyslomaviikko voi aiheuttaa joillekin perheille ongelman, sillä lapset ovat lomalla ja vanhemmat töissä. Onneksi monilla perheillä ongelma ratkeaa melko luontevasti kummien, mummujen ja pappojen tai muiden läheisten avulla.


Mukavia viimeisiä syyslomapäiviä koululaisille ja värikästä syksyä kaikille!

 

Evästeet