Olemme Facebookissa!

20.12.2018 Joulun suuri salaisuus

Joulun suuri salaisuus on siinä, että jokaiselle sillä on tarjota oma salaisuutensa.

Kunhan viimeiset joulusiivoukset, lahjojen hankinnat ja muut juhlapyhiin liittyvät tohinat on hoidettu, koko Suomi hiljentyy joulun viettoon. Hiljentymisestä puhuminen on tosin ehkä hieman kliseistä, sillä yhteiskunnan rattaat pyörivät ja ihmiset liikkuvat toisin kuin vielä joitain vuosikymmeniä sitten.


Jouluun hiljentyminen kristillisessä mielessä onkin nykyään ehkä enemmän sisäistä hiljentymistä ja tutkiskelua etenkin niille, joita joulun perimmäinen sanoma jollain tavalla koskettaa.


Joulu itsessään toki koskettaa meitä kaikkia, suhtautuu seimen lapseen millä tavalla hyvänsä. Jouluun liittyy paljon hyvää tahtoa, lämmintä mieltä sekä tietysti lahjoja ja hyvää ruokaa. Ja jollakin tavalla ne joululaulutkin luovat tunnelmaa on sitten kyse Nissepolkasta tai varpusesta jouluaamuna.


Jouluun liittyy siis suuri salaisuus, joka jokaiselle avautuu eri tavoin. Sen voi löytää  yhdessä olosta läheisten kanssa, kynttilän liekistä tai vaikka joulukuusen tuoksusta. Monet löytävät sen kirkon aattohartaudesta tai joulurauhan julistuksesta. Muistoistakin sen voi löytää.Rauhallista ja
Hyvää Joulua kaikille!

 

Evästeet