Olemme Facebookissa!

21.07.2016 Lähellä tuotettua ruokaa

Lähiruokaa vaivattomasti omalta maalta, suoraan tuottajalta tai kaupanhyllystä.

Lähiruoka on sana, joka vilahtaa varsinkin näin kesäaikaan monissa eri yhteyksissä. Kaupat mainostavat lähellä tuotettua ruokaa ja kotimaisuutta, oman kasvi- tai vihannesmaan tuotokset maistuvat erityisen hyviltä eikä paikallinen tuottajakaan jää huomiotta.

 

On myös erityisen tärkeää, että ruoan alkuperä, tuottaja ja valmistaja tiedetään. Tuntuu, kuin ruoka maistuisikin aivan erilaiselta, maukkaammalta ja täyteläisemmältä, jos tietää ruoan tuottajan tai pystyy selvittämään sen suhteellisen vaivattomasti.

 

Lähiruoka on useimmiten myös tuoretta, eikä sitä yleisesti tarvitse säilyttää tai kuljettaa pitkiä matkoja. Tämä takaa sen, ettei turhia säilöntäaineita tarvitse käyttää.

 

Suuret massatapahtumat varsinkin pienellä paikkakunnalla antavat mahdollisuuden myös pienten paikallisten tuottajien näkyvyyden leviämiseen ympäri Suomea. Satojen ihmisten tullessa paikkakunnalle ja maistaessa maukasta lähiruokaa on tuottajan maine sekä tuotteen kysynnän levittäytyminen taattu.

 

Lähiruokaostoksilla tai parhaimmassa tapauksessa jopa paikallisia ruokatuotteita käyttäessä, voi tukea myös oman seudun elinvoimaisuutta ja eurot jäävät omalle paikkakunnalle. Turhien välikäsien jäädessä pois tuottaja saa tuotteestaan paremman hinnan sekä paikallisen tuotannon kannattavuus paranee.

 

Linda Lähdeniemi

Kesätoimittaja

Evästeet