Olemme Facebookissa!

22.03.2018 Journalismi ja vastuu

50 vuotta täyttävän Julkisen sanan neuvoston juhlavuoden teema on Vastuullista journalismia. Aihe on ajankohtainen mediakentän laajetessa.

Punkalaitumen Sanomien etusivulla on tänään Vastuullista journalismia -logo. Se liittyy Julkisen sanan neuvoston 50-vuotisjuhlan teemaan, jossa logon sanoin nostetaan esiin vastuullinen journalismi.


Julkisen sanan neuvosto (JSN) on liikkeellä oikealla asialla ja hyvin valittuna hetkenä. Tänä päivänä mediakenttä on laaja eivätkä suinkaan kaikki medioina itseään pitävät kuulu JSN:n valvonnan piiriin. Aiheestakin on nostettu esiin se tosiasia, että kaikki mediat eivät noudata journalistisia eettisiä tai moraalisia sääntöjä.


Punkalaitumen Sanomat on pian 110-vuotisen historiansa aikana pyrkinyt osaltaan tekemään laadukasta sanomalehtityötä. Journalismin sääntöjä on pyritty noudattamaan parhaan kyvyn mukaan. Aina ei voi onnistua ja virheitäkin sattuu mutta niistä voi ottaa opiksi.


Paikallisesti merkittävimpiä journalistisistä ohjeista on tasapuolisuus. Vaikeistakin asioista on pystyttävä uutisoimaan eri osapuolet ja heidän näkemyksensä huomioiden. Tämä korostuu etenkin suuria mielipide-eroja aiheuttavissa kysymyksissä, joita tälläkin hetkellä paikkakunnallamme on meneillään. Lukijoiden tehtävänä on arvioida  onnistumisemme.

 

Evästeet