Olemme Facebookissa!

22.06.2017 Juhla ja juhannusilta

Hyvää juhannusta kaikille!

Huomenna vietämme jälleen keskikesän juhlaa juhannusta. Juhannus merkitsee maassamme väestön tuntuvaa painopisteen siirtymistä kaupungeista maaseutumökeilleen ja etenkin vesistöjen äärelle. Kokot syttyvät aattoiltana ja riemua riittää lähes läpi yöttömän yön.


Juhannuksen vietto on paljolti keleistä kiinni. Tällä hetkellä näyttää siltä, että juhlaa ei jouduta sateessa viettämään mutta eipä toisaalta tarjolla ole helteitäkään. Hyvää on se, että ehkä lievä viileys rauhoittaa juhannuksen kovimpia juhlijoita.


Punkalaitumella juhannuksen vietto sujuu kuluneen sanonnnan mukaan ”perinteisissä merkeissä”. Sarkkilan sillan pielessä syttyy kokko aattoiltana ja Sarkinrannassa  kyläyhdistys huolehtii tarjoiluista. Myöhemmin illalla on Suomi 100 -juhlan hengessä mahdollisuus osallistua Pietarinaukiolla tanssitapahtumaan. Toivottavasti mahdollisimman moni kynnelle kykenevä lähtee mukaan tekemään maailmanennätystä.


Suomen kesä monine tapahtumineen alkaa juhannuksesta. Samoin alkavat kesälomat. Edessä on toivottavasti monia hienoja kokemuksia, rentouttavia hetkiä ja mukavaa yhdessäoloa suvisessa Suomessa.


Hyvää Juhannusta kaikille!

 

Evästeet