Olemme Facebookissa!

24.03.2016 Valmistaudutaan juhlavuoteen

Ensi vuonna vietetään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa. Paikallisestikin on hyvä pohtia, miten merkkipäivä voitaisiin huomioida.

Itsenäinen Suomi täyttää ensi vuoden joulukuun 6. päivänä sata vuotta. Vuoden vaihtuessa alkaa juhlavuosi, jonka kuluessa järjestetään monenlaisia isompia ja pienempiä tapahtumia kotimaamme kunniaksi.


Niin valtio kuin maakuntaliitotkin ovat varautuneet tukemaan erilaisia juhlatapahtumia, joita toivotaan järjestettävän pitkin vuotta. Pirkanmaan liiton edustajat kävivät kunnantalolla viime viikolla aktivoimassa paikkakunnan yhdistyksiä lähtemään mukaan juhlahumuun. Pientä taloudellista apuakin on luvassa, mikäli maakuntaliitto katsoo järjestettävät tapahtumat sopiviksi itsenäisyyden juhlavuoteen.


Punkalaitumella on useita aktiivisia yhdistyksiä, jotka järjestävät monenlaista toimintaa vauvasta vaariin. Nyt onkin hyvä hetki ”lyödä viisaat päät yhteen” ja ryhtyä pohtimaan, miten me Punkalaitumella voisimme Suomen 100-vuotisjuhlaa viettää. Jokainen toimija voi järjestää tapahtumia tahollaan mutta myös yhteistyölle on nyt oiva tilaisuus.


Paikallisista ”perinteisistä” tapahtumista esimerkiksi Yli-Kirran maatalousnäyttelyä voidaan jo sinällään pitää kelpoisena itsenäisyyden juhlavuoden tapahtumaksi. Mitä muuta on luvassa, jää nähtäväksi. Suunnitteluissa kannattaa ainakin lähteä liikkeelle hyvissä ajoin.

Evästeet