Olemme Facebookissa!

24.10.2019 Voi kyynel!

Punkalaitumen uuden Yhteiskoulu-lukion rakennuksen valvojan tilanneraportti paljastaa matkan varrelta yhtä ja toista hankaluutta, joita on jouduttu korjailemaan. Mikäli valvonta ei olisi toiminut, olisi kunnalla käsissään rakennus, jonka kanssa tiedossa olisi runsaasti päänvaivaa.

”Ei mennyt kuin Strömsössä.” Näin on voinut kommentoida uuden Yhteiskoulu-lukion rakennustyömaalla. Viivästymisiä, vikoja ja puutteita on löytynyt maan alta katon harjalle töiden edistyessä.


Matkan varrella ilmantuneet ongelmat löytyvät Luojan kiitos työmaata valvovan A-Insinöörit Oy:n ”vikalistalta”. Mikäli niitä ei löytyisi, olisi Punkalaitumen kunnalla tällä hetkellä käsissään todennäköisesti rakennus, josta aiheutuisi tulevaisuudessa paljon päänvaivaa.  Valvonta on ollut tarkkaa, niin kuin pitääkin ja siitä on annettava tunnustus.


Vaikka pensseli maalaa Jarmo Pitkäsen tilannekatsausta lukiessa tummia sävyjä, on syytä muistuttaa, että valvojan vaatimat korjaukset on tehty ja niitä tehdään edelleen. Kunnanjohtaja Tuija Ojala painottaa, ettei kunta ota vastaan kuin virheettömän uuden koulun. Siihen pitää uskoa ja niin sen on oltava.


On täysin ymmärrettävää, että nyt paljastunut ”orjantappuratie” aiheuttaa kuntalaisissa ja päättäjissä epäilyjä ja suoranaista ärtymystä. Vahingoniloakin varmaan joku tuntee. Silti on kädet ristissä toivottava, jo pelkästään käyttäjäkunnan vuoksi, että jossain vaiheessa kunnan hallintaan siirtyvä koulu olisi rakennusteknisesti sellainen, minkä kunta on tilannut.


Jos joku on sattunut katsomaan Youtubesta videon, jossa on nauhoitettuna metsäkoneen korjaajan noitumista remontin pistäessä vastaan, hän osaa poimia vuodatuksesta Punkalaitumen tilanteeseen sopivan lauseen: ”Eikö mikkään voi mennä kohtuuella!”. Ei näemmä voi, edes silloin, kun tarkoitus on hyvä. Voi kyynel!

 

Evästeet