Olemme Facebookissa!

26.01.2017 Politiikan lainalaisuudet

Liikenneministeri Bernerin liikennepaketin kaatuminen osoittaa, ettei politiikassa toimi yrityselämän lainalaisuudet, vaikka niitä usein poliittiseen päätöksentekoon kaivataankin.

Usein kuulee toivottavan, että niin valtakunnan tason kuin kunnallisessakin politiikassa tarvittaisiin toimintamalleja yrityselämästä. Perusteluna on, että politiikka on liian usein kompromisseja, jossa kipeästi tarvittavia päätöksiä ei saada syntymään poliittisesta väännöstä johtuen.


Viimepäivinä ainakin liikenneministeri Anne Berner (kesk) on saanut kokea politiikan lainaalaisuudet. Räväkästi esiin tuotu liikennepaketti jouduttiin hautaamaan valtavan vastalausemyrskyn saattelemana. Ministerin esityksen taakse eivät asettuneet edes hallituskumppanit.


Bernerin esityksen julkistamista on pidetty poliittisena kokemattomuutena. Asian valmistelussa ei edetty normaaleja latuja hallituskumppaneita informoiden, vaan esityksen sisältö saavutti monet ministeritkin aivan viime tingassa. Monella karvat nousivat ymmärrettävästi pystyyn.


Liikennepaketin kaatuminen ei poista sitä tosiasiaa, että maamme teiden korjausvelka kasvaa ja teiden kunto heikkenee. Bernerin yrityksen kaaduttua, joutuu hallitus edelleen pohtimaan keinoja ongelman ratkaisemiseksi. Kuten aina, kyse on nytkin rahasta ja siitähän valtiolla on koko ajan akuutti pula. Helppoa ratkaisua ongelmaan tuskin löytyy.

 

Evästeet