Olemme Facebookissa!

28.062018 Tähän on totuttu

Punkalaitumella etsitään jälleen kerran uutta kunnanjohtajaa. Tähän on totuttu, sillä hakukierros on jo neljäs 2010-luvulla.

Punkalaitumella ollaan taas kerran tilanteessa, jossa kuntaan tarvitaan uusi kunnanjohtaja. 2010-luvulla sama prosessi käynnistetään nyt jo neljännen kerran. Toki tilanne ei ylimmälle päättävälle johdolle tullut varmaan yllätyksenä, koska yleensä johtavat viranhaltijat informoivat heitä hyvissä ajoin lähtiessään mukaan uusiin hakukuvioihin. Sen vuoksi valmiudet uuteen johtajavalintaan lienevät olleet olemassa jo jonkin aikaa.


On sanottu, että uuden työn tai tehtävän opettelemiseen kuluu hyvinkin pari vuotta. Siksi on tavallaan onnetonta, että Punkalaitumella kunnajohtajien pestit ovat jääneet lyhyiksi ja loppuneet ”sisäänajovaiheen” jälkeen.


Tällä hetkellä kunnassa on menossa monia myönteisiä hankkeita mutta edessä on myös vaikeita päätöksiä mm. säästöistä. Uutta johtajaa valitsevien haasteena onkin löytää virkaan henkilö, joka olisi valmis sitoutumaan tehtävään eikä meno muistuttaisi ponnahduslaudalla hyppyyn valmistautumista. Sitäkin on syytä ehkä pohtia, luotetaanko liikaa ulkopuolisiin konsultteihin pienen yhteisömme hyvää haettaessa.

 

Evästeet