Olemme Facebookissa!

30.08.2018 Mittarit niiasivat

Punkalaitumelaisten yrittäjien arvosanat kunnan elinkeinopolitiikasta ja elinkeinotoimen hoidosta ovat laskeneet.

Mittarit niiasivat edelliseen tutkimukseen verrattuna selviteltäessä paikkakunnan yrittäjien näkemyksiä kunnan elinkeinopolitiikan eri osa-alueista.  Suurin pudotus tapahtui kunnan elinkeinotoimen arvosanassa. Se putosi tyydyttävästä 6,9:stä välttävään 5,8:aan.


Tutkimukseen otti osaa 13 paikallista yrittäjää. Määrä ei ole suuren suuri mutta sama ilmiö oli vallalla koko Pirkanmaalla. Tutkimus ei saanut kovin aktiivista vastaanottoa.


Tulkintoja lähes kautta linjan heikentyneistä arvosanoista voi tehdä useita. Tässä vain pari:


Yrittäjät saattavat aidosti kokea, että heille tarjotut elinkeinopalvelut eivät ole laadultaan tai vaikuttavuudeltaan sellaisia, joita tarvitaan. Toisaalta voidaan kysyä, heijastelevatko vastaukset yrittäjien yleistä matalaviritteistä ilmapiiriä tai heikkoja tulevaisuuden odotuksia?


Yhtä kaikki, asiasta kannattaisi keskustella ja siinä keskustelussa myös yrittäjien soisi olevan nykyistä aktiivisempia osanottajia.


Jatkuvuutta kaivattaisiin myös kunnan elinkeinopolitiikkaan. Nykyjärjestelmä on vahvasti kunnanjohtajavetoinen ja johtajan vaihtuessa taajaan, jää pitkäjänteinen yhteistyö kunnan ja yrittäjien välillä helposti vain hyvien ideoiden tasolle. Toteutus onkin sitten toinen juttu.

 

Evästeet