Olemme Facebookissa!

30.11.2017 Adventti alkaa

Adventti ja samalla joulun odotus alkaa juhlavissa merkeissä. Monille joulunalusaika tarkoittaa kiirettä. Senkin keskellä olisi hyvä välillä pysähtyä miettimään joulun perimmäistä sanomaa.

Sunnuntaina vietetään jälkeen ensimmäistä adventtisunnuntaita. Edessä on neljä viikkoa joulun odotusta ja kuten tavallista, myös joulukiireitä.


Adventin aika käynnistyy tänä vuonna poikkeuksellisen juhlavissa tunnelmissa, sillä ensi tiistaina ja keskiviikkona Punkalaitumellakin juhlitaan monin tavoin maamme 100-vuotista itsenäisyyttä. Tässäkin kohtaa on syytä esittää toive, että paikkakuntalaiset lähtisivät runsaslukuisesti juhlimaan ainutlaatuista merkkipaalua maamme historiassa.


Jouluun valmistautuminen sujuu kodeissa monesti tuttuja tapoja noudattaen. Hankittavana ovat lahjat, ruoat ja kuusikin pitäisi jostain löytää. Edessä on myös suursiivous, vaikka jo Martat muutama vuosi sitten muistuttivat, ettei jokaisen kaapin tarvitse jouluna olla tiptop-kunnossa.


Adventin aikaan, kiireenkin keskellä, olisi välillä hyvä pysähtyä muistamaan joulun todellista sanomaa ja niitä arvoja, mitä tämä sanoma meille itse kullekin tarjoaa.


Hyvää adventin aikaa ja Suomi 100 -itsenäisyyspäivää kaikille lukijoille!

 

Evästeet