Olemme Facebookissa!

Valinnanvaraa

Kuntavaaleissa on Punkalaitumella äänestäjille tarjolla kokemusta ja nuoruutta seuraavaan valtuustoon. Toivottavasti ihmiset lähtevät innolla vaaliuurnille.

Huhtikuun 9. päivä on jännittävä myös täällä Punkalaitumella. Tuolloin käytävissä kuntavaaleissa valitaan jälleen 21 valtuutettua hoitamaan kuntamme ja kuntalaisten asioita seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

Paikallisesta näkökulmasta kuntavaalit ovat vaaleista mielenkiintoisimmat, sillä lähes jokaisella on joku tuttu ehdokkaana.


Tulevissa vaaleissa punkalaitumelaiset äänestäjät saavat valita mieleisensä ehdokkaan 55 ehdolle asettuneen joukosta. Vaikka määrä on kolme vähemmän kuin vuoden 2012 vaaleissa, voidaan sitä pitää hyvänä. Ainakin valinnanvaraa on tarjolla.


Puolueiden ehdokaslistat tuntuisivat melko monipuolisilta. Tarjolla on kunnallishallinnosta tuttuja kasvoja mutta myös uusia, tuoreita nimiä. Naisia on ehdolla miehiä vähemmän mutta tähän ilmiöön on jo totuttu.


Huhtikuun vaaleissa valittava valtuusto astuu kunnallisessa päätöksenteossa uuteen aikakauteen sote- ja maakuntauudistuksen myötä. Se ei tule enää päättämään sote-asioista, vaan keskeisimmiksi asioiksi jäävät sivistystoimelle kuuluvat tehtävät sekä elinkeinotoiminta, mikä pitää sisällään monia teknisen- ja rakennustoimen alaan kuuluvia tehtäviä kuten kaavoituksen.


Punkalaitumella äänestusprosentti viime kuntavaaleissa oli runsaat 70 %. Toivottavasti kansa lähtee innolla uurnille tälläkin kertaa.

 

Evästeet