Olemme Facebookissa!

01.06.2023 Valmistuneille

Onnea kaikille valkolakeille sekä ammattiin valmistuneille!

Ensi lauantai on ylioppilaiden juhlapäivä. Pitkä työ ja sitkeä opiskelu palkitaan valkolakilla. Keväällä valmistuu runsaasti nuoria myös ammatteihin eri oppilaitoksista. Monella edessä on suuntautuminen jatko-opintoihin, toiset siirtyvät nyt työelämään.


Tällä hetkellä opiskelevien, opiskelunsa aloittavien ja opinnoistaan valmistuneiden tilanne on toiveikas. Työtä Suomessa on tarjolla ja työvoimapula vaivaa monia aloja. Erityisesti pulaa on sosiaali- ja hoiva-alan työntekijöistä, mutta todennäköisesti millään tutkinnolla ei tarvitse siirtyä kortistoon työpaikkaa odottelemaan.

Valtio kannustaa opiskelijoita suorittamaan opintonsa säällisessä ajassa. Tämä on täysin ymmärrettävää. Hyvinvointivaltio nielee rahaa, eikä velaksi eläminen pidemmän päälle ole toimiva resepti palveluiden tuottamiseksi.


Toisaalta kiirehtimistä tärkeämpää on, että opintonsa suorittaa hyvin. Se antaa parhaan pohjan jatkoon. Niinkin on, että jälkikäteen moni huomaa opiskeluajan olleen sitä parasta aikaa elämässä. Miksi siis spurtata turhan nopeasti ansiotyön pariin?


Onnea ylioppilaille ja onnea kaikille valmistuneille! Teillä jokaisella on edessä uusi, jännittävä ja varmasti mieleenpainuva vaihe elämässänne.

 

Evästeet